Ethereum stakingdienst Eigenlayer introduceert ‘EIGEN’ crypto

Stefan de Graaf


Begin april lanceerde het EigenLayer protocol. Dit protocol maakt het mogelijk om gestakete ethereum (ETH) te restaken voor een specifieke functionaliteit op het netwerk. Door deze functie te gebruiken kunnen specifieke onderdelen van het netwerk extra beveiligd worden.


🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze

EIGEN crypto komt eraan

Afgelopen maandag liet restaking protocol EigenLayer weten dat zij EIGEN-tokens zullen gaan uitgeven. Sinds de officiële start begin april hebben gebruikers al bijna 16 miljard dollar in het protocol geïnvesteerd. De meeste gebruikers hebben dit gedaan in de hoop dat zij als vroege gebruikers ergens in de toekomst zouden worden beloond met mogelijke EIGEN-tokens.

Uit een blog van de Eigen Foundation blijkt dat er in totaal 1,67 miljard token zullen worden uitgegeven. Van dit aantal zal 45% worden gereserveerd voor de EigenLayer community. Dit deel van de tokens zal verdeeld zijn over drie verschillende potjes, namelijk stakedrops, voor toekomstige initiatieven vanuit de community en ontwikkeling van het ecosysteem.

EigenLayer zal 15% van het totaal aantal tokens gebruiken voor de community. Maar slechts 5% zal worden gebruikt voor de vroege gebruikers van het protocol. De overige 10% zal gebruikt worden voor de gebruikers die pas later in het protocol betrokken raakten.

Vroege gebruikers kunnen hun tokens claimen vanaf 10 mei, voor een periode van 120 dagen. EigenLayer zal controleren wat voor staking activiteiten de gebruikers hadden op 15 maart van dit jaar. Afhankelijk van dit resultaat zal bepaald worden of en hoeveel tokens er worden toegewezen.

De tokens zijn na ontvangst nog niet direct te verkopen of verplaatsen. Dit zal pas mogelijk worden op een nog bekend te maken datum. EigenLayer zou voor deze optie hebben gekozen om zo eerst de stabiliteit van de functies te waarborgen, voordat iedereen direct hun tokens zal verkopen of verplaatsen.

Niet iedereen is tevreden

Het sentiment bij de community van EigenLayer is verdeeld. Zo vindt een deel van de gebruikers het aantal tokens genereus. Terwijl een ander deel vooral verbaasd is over het korte moment (15 maart) waarop er gekeken wordt naar de staking activiteiten. Daarnaast zijn gebruikers niet blij met het feit dat de tokens nog niet verhandeld kunnen worden na ontvangst.

Uit de reacties blijkt ook dat men het verdeelsysteem van de tokens oneerlijk zou vinden. EigenLayer maakt namelijk gebruik van een linear model, waarin het aantal ontvangen tokens gelijk staat aan de hoeveelheid ETH wat gestaket stond. Zo benoemen gebruikers terecht dat grote stakers een oneerlijk voordeel ten opzichte van de kleinere stakers zullen hebben.


Post Views: 151

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment