Ethereum raakt $3.000, Bitcoin ETF’s op recordvolume

Stefan de Graaf


Goedemorgen Crypto Insiders, in dit artikel presenteren we een samenvatting van de meest relevante gebeurtenissen in de crypto wereld die afgelopen nacht hebben plaatsgevonden.

Hiermee ben je snel bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen. Gedurende de rest van de dag zullen er op Crypto Insiders uitgebreidere artikelen verschijnen over deze thema’s.


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen hier €10,- gratis crypto

Ethereum tikt de $3.000 aan

Hoewel ethereum (ETH), net als veel andere koersen, momenteel een flinke duik maakt, scoorde de koers afgelopen nacht een nieuwe piek.

De ETH koers tikte namelijk kort na middernacht de $3.000 aan. De laatste keer dat ethereum zo hoog uitkwam was medio april 2022, bijna twee jaar geleden.

Vanochtend is de koers echter fors aan het dalen en komt ETH uit op $2.933.

Bitcoin ETF’s zien hoogste volume sinds dag 1

De bitcoin (BTC) koers zakt vanochtend ook, maar had desondanks gisteren een recorddag. Dan hebben we het natuurlijk over de nieuwe bitcoin-ETF’s in de VS.

De nieuwe bitcoin ETF’s zagen gisteren het hoogste volume sinds hun lancering op 11 januari. Het volume kwam boven de $2 miljard uit, meldt Eric Balchunas van Bloomberg.


🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €10,- gratis crypto

VanEck bitcoin ETF stijgt met 1.400% in volume

Dat heeft grotendeels te maken met de explosieve stijging van de bitcoin-ETF van vermogensbeheerder VanEck.

Balchunas meldt dat het VanEck bitcoin-ETF (HODL) gisteren een volume bereikte van $258 miljoen, een stijging van 1.400% ten opzichte van het gemiddelde.

Mogelijk heeft de stijging te maken met het feit dat VanEck zijn kosten verlaagt. Ook het bitcoin-ETF van WisdomTree zag gisteren een enorme stijging van 1.200% naar een volume van $154 miljoen.


Crypto ontbijt: Bitcoin ETF mijlpalen, AI opmars & Worldcoin explodeert

  • icon-altcoins

    Altcoin nieuws

Grote avalanche token unlock vandaag

Vandaag vindt er een aanzienlijke zogenaamde token unlock plaats voor avalanche (AVAX). Maar liefst $365 miljoen AVAX tokens worden vandaag ontgrendeld.

Dat kan de druk op de koers opvoeren. AVAX presteerde afgelopen week al ondermaats in tegenstelling tot de rest van de markt, mogelijk in anticipatie op deze ontgrendeling.


🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

USDC stablecoin stopt op Tron

Circle, de uitgever van de tweede grootste stablecoin op de markt, stopt met het Tron (TRX) netwerk. Circle kondigt aan dat het voortaan geen USDC meer zal uitgeven op Tron.

Transacties en opnames van USDC op Tron zullen nog werken tot februari 2025, maar het bedrijf spoort gebruikers aan om hun USDC die op Tron staat naar exchanges te sturen en ze daar om te zetten naar een andere blockchain.

Circle geeft geen duidelijke reden waarom het stopt met Tron, behalve dat het “voortdurend de geschiktheid van alle blockchains beoordeelt” en dat de beslissing aansluit bij “inspanningen om ervoor te zorgen dat USDC vertrouwd, transparant en veilig blijft.”


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment