Ethereum NFT’s zijn helemaal terug, volume door het dak

Stefan de Graaf


De afgelopen week doen niet alleen de crypto koersen het goed. Ook de non-fungible token (NFT) markt trekt eindelijk weer bekijks. Het volume van de Ethereum (ETH) NFT markt bereikte het hoogste niveau in de afgelopen 12 maanden. Ook zit er een verrassende verschuiving aan te komen in de top drie grootste NFT collecties.


Crypto game vergelijkbaar met Call of Duty in de maak

  • icon-nft

    NFT nieuws

Ethereum NFT’s zijn terug

Afgelopen maanden deden de bitcoin NFT’s, Ordinals genoemd, het heel erg goed. Daarmee ontstond de discussie of de NFT’s op Ethereum hun vergane glorie zouden kunnen herstellen. Volgens data van CryptoSlam zijn de Ethereum NFT’s terug. Vorige week noteerde deze namelijk het hoogste handelsvolume sinds eind februari 2023. 

Opvallend is overigens dat de nieuwe ‘mints’, de lanceringen van nieuwe NFT-collecties, juist dalen de afgelopen weken. Het stijgende volume is dus vooral te danken aan NFT verkopen.

Ook was Ethereum het populairst van alle blockchains wat betreft de NFT activiteit. Andere blockchains die een groot NFT volume genereren zijn Solana (SOL), Bitcoin (BTC) en Polygon (MATIC).

NFT strijd in de top 3

Verder lijkt er een spannende strijd gaande te zijn in de top drie van grootste NFT collecties op het Ethereum netwerk. De gedoodverfde nummer 1 is nog altijd de beroemde CryptoPunks collectie. De nummer twee is momenteel de Bored Ape Yacht Club (BAYC) collectie. Maar de marktkapitalisatie van de nummer drie, de Pudgy Penguins, komt snel dichterbij.

De marktkapitalisatie van CryptoPunks bedraagt 579 duizend ETH en de bodemprijs ligt op $143 duizend (58 ETH). De nummer twee BAYC heeft een marktkapitalisatie van 230 duizend ETH, en de bodemprijs ligt op $57 duizend (23 ETH). Pudgy Penguins noteert vandaag een marktkapitalisatie van 180 duizend ETH en de bodemprijs ligt op $50 duizend (20 ETH).

Wie denkt dat de NFT’s slechts simpele digitale plaatjes zijn, heeft het eigenlijk mis. Een goede manier om de collecties te bekijken is als stukje van de bedrijven door wie ze worden ontwikkelt. Deze NFT bedrijven timmeren namelijk hard aan de weg. Zo is Yuga Labs, het bedrijf achter CryptoPunks en BAYC, bezig met de ontwikkeling van de Otherside Metaverse. Pudgy Penguins gaat binnenkort ‘Pudgy World’ lanceren, een interactieve gamewereld voor de aanstaande Apple Vision Pro. De NFT’s zijn als het ware aandelen in deze revolutionaire projecten. Uiteraard zijn er ook talloze waardeloze collecties op de markt.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment