Ethereum massaal ingezet om levens van kinderen te verbeteren

Stefan de Graaf


Tegenwoordig zijn crypto-donaties niet meer weg te denken bij fondsen en campagnes. Door crypto in te zetten kunnen snelle en goedkope transacties gegarandeerd worden, ongeacht de bestemming hiervan. Save the Children, uitgegroeid tot ’s werelds grootste onafhankelijke kinderrechtenorganisatie, heeft een grootse campagne gericht op crypto-donaties: Save the Children’s HODL Hope Campaign.


🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud

Ethereum-donaties bovenaan in Save the Children’s HODL Hope Campaign

Stichting Save the Children heeft een crypto-donatiecampagne opgericht om geld in te zamelen voor het verbeteren van levens van kinderen over de hele wereld. Met de voortdurende steun van crypto-donaties gelooft Save The Children dat het gebruik van blockchaintechnologie en cryptocurrencies een kracht kunnen ”ten goede kunnen zijn en een kracht voor financiële inclusie”. ”Laten we armoede verleden tijd maken en kinderen hoop geven om zich aan vast te houden”, aldus de stichting.

De stichting heeft als doel om 10 miljoen dollar aan crypto-donaties bij elkaar te sprokkelen. Op de website van de campagne is te zien dat er tot nu toe ruim 7,6 miljoen dollar is opgehaald dit jaar. Exact de helft hiervan werd gedoneerd in ethereum (ETH). Verder vertegenwoordigt bitcoin (BTC) 34% van het totale opgehaalde vermogen, met een waarde van iets meer dan 2,6 miljoen dollar.

Meer fondsen maken gebruik van crypto-donaties

Het gemak van grensoverschrijdend verkeer van fondsen maakt een grotere deelname aan donatie-evenementen voor bepaalde doelen mogelijk.

Onlangs zagen we dat het Rode Kruis van Singapore ook is begonnen met het accepteren van crypto-donaties. “Door digitale valuta te accepteren, openen we onze deuren voor een nieuw segment van donoren die technisch onderlegd zijn en een verschil willen maken met hun digitale activa” aldus Benjamin William, secretaris-generaal en CEO van het Rode Kruis van Singapore.

Terugkomend bij Save the Children’s HODL Hope Campaign is er nog meer dan 2,3 miljoen dollar nodig om de doelstelling van 10 miljoen dollar te behalen. Op het moment van schrijven is de laatste update van de donatiemeter 7 november 2023, dus wie weet is de eindsprint al ingezet!

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment