Ethereum koers naar $3.000 nu het weer deflatoir is, zegt onderzoek

Stefan de Graaf


Het Ethereum (ETH) netwerk draait weer op volle toeren en dit is een goed signaal. Maar niet alleen fundamenteel ziet het er goed uit. Ook brak de ETH koers recent uit zijn neerwaartse trend en zou onderweg kunnen zijn naar $3.000. Dit meldt Matrixport in een rapport.


📈 Bitcoin mining: Veilig thuis, geen technische kennis nodig!

  • Advertentie
  • Rollman Mining

Activiteit van Ethereum neemt rap toe

Het Ethereum netwerk verwerkte afgelopen week $250 miljard aan transacties. Dit is de hoogste activiteit die het netwerk registreert sinds maart. Deze fundamentele kracht gaat gepaard met de recente koersuitbraak en dit is een erg optimistisch teken.

Niet alleen de prijs van ETH is een bruikbare indicator volgens Markus Thielen van Matrixport. Ook de activiteit van het netwerk is een goede indicatie. De wekelijkse transactie-inkomsten van het netwerk zitten namelijk in de lift. In begin oktober stond deze teller nog op $12 miljoen. De afgelopen twee weken kwamen de transacties in beide weken boven de $30 miljoen uit.

De hogere activiteit op het netwerk is het gevolg van de toename in de handel van altcoins. Kapitaal vloeit vanuit bitcoin naar verscheidene altcoins. Een groot deel van de cryptohandel vindt plaats op decentralized finance (DeFi) platformen. Deze platformen maken meestal gebruik van het Ethereum netwerk.

Zolang deze wekelijkse transactie-inkomsten boven de $30 miljoen blijven, is Thielen zeer optimistisch over de koers van ethereum.

Ethereum is weer deflatoir

Een deel van de transactiekosten van het Ethereum netwerk worden vernietigd, ook wel ‘geburnd’. Hoe meer activiteit er is, hoe meer ETH wordt vernietigd.

Momenteel worden er dus grote hoeveelheden ETH geburnd en voor het eerst in twee maanden is Ethereum weer deflatoir. Dit houdt in dat er meer ETH verdwijnt dan dat erbij komt. Zolang het Ethereum netwerk deflatoir is worden ethereum tokens schaarser. Dit is een drijfveer voor verdere koersstijgingen.

Ook Lucas Outumuro van IntoTheBlock is optimistisch over de on-chain activiteit van het Ethereum netwerk. 

“Groeiende on-chain activiteit en groeiende door spot-aangevoerde instroom van kapitaal wijst op een sterke vraag achter de opmars van crypto.”

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment