Ethereum kan met 500% naar $22.000 stijgen, zegt grote ETF-uitgever

Stefan de Graaf


Na het succes van de bitcoin (BTC) spot exchange-traded funds (ETF’s), zijn nu de verwachtingen voor de aanstaande ethereum (ETH) ETF’s zeer hoog.

De verwachtingen zijn zelfs zo hoog dat VanEck, een enorme vermogensbeheerder, een stijging van bijna 500% verwacht voor de ETH koers.


🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze

De “ontwrichtende kracht” van Ethereum

Volgens VanEck wordt deze positieve bijstelling gesteund door recente ontwikkelingen omtrent Ethereum. Dat zijn, zoals gezegd, de goedkeuring van de ethereum-ETF’s, maar ook de ontwikkeling van schaaloplossingen en positieve on-chain data.

Zo meldt ETF-concurrent Bitwise dat het Ethereum-ecosysteem hard groeit. Het aantal gebruikers is in vier jaar negen keer groter geworden. Daar was geen ETF voor nodig, zegt de vermogensbeheerder.

VanEck stelt dat Ethereum een ontwrichtende invloed heeft op de financiële en bankensector, betalingsverkeer, marketing, reclame, sociale media, gaming, infrastructuur en kunstmatige intelligentie.

ETF’s en meer kunnen ETH koers naar $22.000 sturen

“We verwachten dat de spot ethereum-ETF’s binnenkort goedkeuring krijgen om verhandeld te worden op Amerikaanse aandelenbeurzen.

Deze ontwikkeling zou financiële adviseurs en institutionele beleggers in staat stellen dit unieke activum te bezitten met de beveiliging van gekwalificeerde bewaarders, en te profiteren van de prijs- en liquiditeitsvoordelen die kenmerkend zijn voor ETF’s,” aldus VanEck.

Het is momenteel onduidelijk wanneer de ETF’s daadwerkelijk zullen lanceren. Men speculeert dat dit nog eind deze maand kan zijn. Echter zei Gary Gensler, de voorzitter van de Securities and Exchange Commission (SEC), gisteren dat het “nog enige tijd kan duren.”

Analisten van K33 Research meldde onlangs dat de ethereum-ETF’s maar liefst $3,1 miljard tot $4,8 miljard aan netto-instroom kunnen aantrekken in de eerste vijf maanden na lancering.

VanEck schrijft dat de “ontwrichtende kracht” van ethereum de koers naar $22.000 kan sturen tegen 2023. Dat zou een stijging van bijna 500% zijn vanaf de huidige prijs van ongeveer $3.850.

“Het Ethereum-netwerk zal waarschijnlijk zijn snelle groei in marktaandeel van traditionele financiële marktdeelnemers en, steeds vaker, van Big Tech voortzetten.

Als dit zo doorgaat terwijl het zijn dominante positie onder de platforms voor smart contracts behoudt, dan zien wij een geloofwaardig pad naar $66 miljard aan vrije kasstroom voor tokenhouders, wat een activum van $2,2 biljoen ondersteunt, ofwel $22.000 per munt tegen 2030.”

VanEck is zelf een van de vermogensbeheerders die een bitcoin-ETF begin dit jaar lanceerde en binnenkort een ethereum-ETF wil lanceren.

Ethereum is dit jaar al met 63% gestegen en dat is grotendeels te danken aan de hype omtrent de ETF’s.


Post Views: 0

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment