Ethereum gaat beter presteren dan bitcoin volgens ETF-beheerder

Stefan de Graaf


Ethereum (ETH) gaat mogelijk beter presteren dan bitcoin (BTC) in 2024, althans dat is een voorspelling van vermogensbeheerder VanEck. Matthew Sigel, hoofd digitale activa bij VanEck, ziet ondanks de uitdagingen rondom de lancering van een spot Ethereum ETF een optimistisch beeld van de toekomst van ETH. Kunnen we zelfs een ‘flippening’ gaan zien dit jaar?


🚀 Nederlanders geven al onze lezers gratis crypto; pak jouw gratis $MATIC

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Ethereum flippening in 2024

Ondanks dat een spot Ethereum ETF op zich laat wachten en Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), zoals wel vaker, rustig de tijd neemt, blijft het sentiment rondom Ethereum bullish. De reden hiervoor ligt niet alleen in de aantrekkingskracht van Ethereum als de grootste altcoin, maar ook in de cyclische patronen die cryptocurrencies vaak volgen. Met een belangrijke gebeurtenis zoals de Bitcoin halving op de kalender voor april dit jaar, is de verwachting dat Ethereum, net als in voorgaande cycli, uitstekend zal presteren ten opzichte van BTC.

Matthew Sigel van VanEck benadrukt dat hoewel de zogenaamde flippening – waarbij ethereum bitcoin zou overstijgen als grootste cryptomunt – onwaarschijnlijk is, ETH waarschijnlijk wel beter zal presteren dan BTC:

“Op middellange termijn presteert ETH meestal beter dan BTC in het halveringsjaar, toch? Dus ik wil niet door de bomen het bos niet meer zien. Ik denk niet dat er een flippening komt, maar ik denk wel dat als het jaar om is, ETH beter zal hebben gepresteerd dan BTC,” vertelde Sigel aan CryptoQuant

De impact van Ethereum ETF’s

De traagheid van de SEC om een beslissing te nemen over de spot Ethereum ETF’s van zwaargewichten zoals BlackRock en Fidelity doet denken aan het eerdere proces omtrent de Bitcoin ETF’s De Amerikaanse overheid is terughoudend om banken en brokers te betrekken bij crypto, wat een aanzienlijke hindernis vormt voor de ontwikkeling van gerelateerde ETF’s.

Het betekent tegelijkertijd ook dat we nog altijd geen enkele duidelijkheid hebben over de eventuele komst van Ethereum ETF’s. Wel werd eerder deze week bekend dat er gesprekken lopen tussen de SEC en een aantal vermogensbeheerders, wat een positieve ontwikkeling is.

In mei moet de SEC met een beslissing komen. Wat de SEC gaat zeggen is op dit moment nog niet te voorspellen.

De impact van Ethereum ETF’s zal hoogstwaarschijnlijk enorm zijn, net zoals de komst van Bitcoin ETF’s. De toekomst voor Ethereum ziet er in ieder geval enorm goed uit, al lijkt een flippening bijzonder onwaarschijnlijk in 2024.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment