Ethereum gaat 70% stijgen door ETF goedkeuring in mei, zegt grote bank

Stefan de Graaf


Ethereum (ETH) gaat mogelijk een hele mooie periode tegemoet, althans als we het aan Standard Chartered vragen.

Volgens de enorme Britse bank kunnen we namelijk in de komende maanden een belangrijke goedkeuring verwachten die de koers hard kan laten stijgen.


🎁 Begin het nieuwe jaar goed: €10,- gratis crypto naar keuze

Ethereum ETF beslissing eind mei

Onderzoekers van de bank verwachten dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) binnenkort, net als voor bitcoin (BTC), een ethereum spot exchange-traded fund (ETF) zal goedkeuren.

De analisten verwachten dat de SEC alle beslissingen voor alle aanvragen zal uitstellen tot de eerste definitieve deadline, net zoals het voor bitcoin deed.

Om precies te zijn verwacht de bank dus een goedkeuring op 23 mei, want dan valt de definitieve deadline van de aanvragen van ARK Invest en VanEck.

Andere banken onderschatten de kans op ethereum ETF goedkeuring

Daarmee gaat Standard Chartered tegen de recente beweringen in van andere grote banken. Zo zeiden analisten van JPMorgan onlangs dat zij de kans op een goedkeuring in mei lager dan 50% inschatten.

Onlangs zeiden de onderzoekers van TD Cowen dat zij pas een goedkeuring over een jaar of twee verwachten.

Standard Chartered zegt daarentegen dat de markt momenteel de kans op een goedkeuring onderschat. De onderzoekers zien “geen fundamentele reden” waarom de SEC ethereum anders zal behandelen dan bitcoin.

Ook had de SEC expliciet niet ethereum benoemd en geclassificeerd als ‘effect’ in de aanklachten die het vorig jaar indienden tegen Binance en Coinbase. De SEC had wel 67 andere cryptovaluta als effecten geclassificeerd.

Daarnaast benadrukt de bank dat de SEC eind vorig jaar al ETF’s had goedgekeurd voor ETH futures.


Start gratis met crypto 📈: Bitvavo geeft alle Nederlanders vandaag €10 gratis crypto naar keuze 🚀. Meld je vandaag aan 🚀

ETF zal ethereum met 70% laten stijgen

Volgens Standard Chartered kan de goedkeuring van een ETH-ETF de ETH koers flink omhoog duwen.

Zij verwachten zelfs een stijging van meer dan 70% terug naar de $4.000. Het is inmiddels meer dan twee jaar geleden dat de ETH koers zo hoog uitkwam.

De reden hiervoor is dat de hype omtrent de bitcoin-ETF’s ook de BTC koers met ongeveer 85% liet stijgen vanaf de $25.000 afgelopen zomer naar de $47.000 toen de ETF’s eindelijk werden goedgekeurd.

Ook zou de ETH koers na de goedkeuring van de ETF’s minder zwaar onder druk te komen te liggen, zegt de bank. Dat komt namelijk doordat het ethereum fonds van Grayscale lang niet zo groot is als het bitcoin fonds van de vermogensbeheerder. Een leegloop zou dus een minder grote impact hebben.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment