Ethereum ETF’s kunnen nog wel even duren, zegt SEC-hoofd Gary Gensler

Stefan de Graaf


Het is nog altijd een groot vraagteken wanneer de onlangs goedgekeurde ethereum (ETH) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) de Amerikaanse handelsbeurzen mogen betreden. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) keurde twee weken geleden de 19b-4 aanvragen goed, maar nu is het wachten tot ook de S-1 formulieren groen licht ontvangen.

Gary Gensler, de voorzitter van de SEC, heeft in een interview aangegeven dat de daadwerkelijke lancering van de ethereum-fondsen nog wel even kan duren. De lanceerdatum zou bovendien afhankelijk zijn van hoe snel de ETF-uitgevers reageren op de feedback van de commissie.

Ethereum ETF’s kunnen behoorlijk tegevallen, zegt crypto-expert

Ethereum ETF’s kunnen behoorlijk tegevallen, zegt crypto-expert

ETH S-1 goedkeuring

Gensler werd afgelopen woensdag geïnterviewd door het Amerikaanse nieuwsplatform CNBC. Daarbij viel het op dat de SEC-hoofd erg coulant deed over de goedkeuring van de ethereum ETF’s.

De SEC voorzitter suggereerde dat de goedkeuring van ETH ETF’s een logische volgende stap is na de eerdere goedkeuring van spot bitcoin (BTC) ETF’s begin dit jaar. Een opvallende uitspraak gezien de verwachtingen lange tijd waren dat de SEC de ethereum fondsen zou blokkeren.

Gensler legte nader uit dat ETH al meer dan drie jaar op de Chicago Mercantile Exchange (CME)  wordt verhandeld, wat voor de SEC een basis vormde voor de goedkeuring van de nieuwe ETF’s.

Gensler gaf daarnaast aan dat de volgende stappen voor de goedkeuring van ethereum ETF’s ‘’wat tijd zullen kosten’’. De fondsen mogen pas gelanceerd worden wanneer overeenstemming is bereikt over de S-1 aanvragen, die details over het fonds bevatten. De exacte tijdlijn voor de definitieve goedkeuring is nog onduidelijk. Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas suggereerde eerder dat de fondsen mogelijk aan het eind van deze maand of begin volgende maand hun intrede kunnen maken.

Lancering ethereum-fonds afhankelijk van ETF-uitgevers

BlackRock diende vorige week woensdag als eerste van alle ETF-uitgevers vorige week al een herziene S-1 aanvraag in. Hierna had de SEC voor die vrijdag een deadline vastgesteld waarop alle aangepaste S-1 aanvragen binnen moest zijn.

Balchunas verwacht dat de de toezichthouder nog één keer feedback zal verschaffen, waarna de daaropvolgende aangepaste versies naar verwachting verwachting worden goedgekeurd.

Gensler gaf in het interview met CNBC aan dat de goedkeuring van deze documenten af zal hangen van hoe snel uitgevers kunnen reageren op de opmerkingen van de financiële waakhond. Hieruit kan geconcludeerd worden dat de SEC niet van plan is om het proces te vertragen, waar velen de laatste tijd voor vreesden.


Post Views: 0

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment