Ethereum ETF’s klaar voor lancering in juli: wat kunnen investeerders verwachten?

Stefan de Graaf


De opwinding rondom de lancering van Ethereum (ETH) exchange-traded funds (ETF’s) bereikt een hoogtepunt. Verschillende vermogensbeheerders hebben hun bijgewerkte voorstellen voor een Ethereum ETF ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Naar verwachting zullen deze ETF’s in de eerste week van juli gelanceerd worden, wat mogelijk grote gevolgen kan hebben voor de cryptomarkt.

‘Komende Ethereum update bevat gevaren,’ waarschuwen experts

'Komende Ethereum update bevat gevaren,' waarschuwen experts

ETH ETF aanpassingen door vermogensbeheerders

Gisteren hebben vooraanstaande vermogensbeheerders zoals VanEck, BlackRock, Grayscale en Invesco Galaxy Digital hun bijgewerkte S-1 registratieverklaringen ingediend bij de SEC. Deze aanpassingen volgen eerdere updates van hun voorstellen in de afgelopen weken. VanEck, bijvoorbeeld, heeft een beheervergoeding van 0,20% aangekondigd voor zijn Ethereum fonds.

Volgens Bloomberg-analist Eric Balchunas verhoogt de aankondiging van VanEck de druk op BlackRock om hun kosten onder de 30 basispunten te houden. Dit is een van de laatste stappen voordat de fondsen hun debuut maken op de Amerikaanse beurs. Balchunas voorspelt dat de lancering van deze fondsen in de eerste week van juli zal plaatsvinden, vlak voor de Amerikaanse onafhankelijkheidsdag op 4 juli.

Lancering van de ETH fondsen

De SEC heeft in mei een regelwijziging goedgekeurd die grote vermogensbeheerders toestaat om acht spot Ether ETF’s te noteren en te verhandelen. Deze goedkeuring geldt voor prominente spelers zoals VanEck, BlackRock, Fidelity, Grayscale, Franklin Templeton, ARK 21Shares, Invesco Galaxy en Bitwise.Daarnaast streeft Hashdex naar goedkeuring voor een nieuwe ETF die zowel bitcoin (BTC) als Ether combineert.

Kortom, een heleboel vermogensbeheerders staan te popelen om Ethereum ETF’s op de markt te brengen.

Gevolgen voor de cryptomarkt

De introductie van Ethereum ETF’s kan aanzienlijke gevolgen hebben voor de cryptomarkt. ETF’s maken het voor institutionele en particuliere beleggers eenvoudiger om in crypto te investeren zonder daadwerkelijk de onderliggende activa te hoeven bezitten. Dit kan leiden tot een grotere acceptatie en een bredere deelname aan de cryptomarkt.

Als deze ETF’s worden goedgekeurd en gelanceerd, kan dit een nieuwe golf van investeringen in ethereum teweegbrengen, vergelijkbaar met de impact van de eerste bitcoin ETF’s op de markt. Deze beweging kan ook andere vermogensbeheerders aanmoedigen om soortgelijke producten te ontwikkelen, wat uiteindelijk de liquiditeit en stabiliteit van de cryptomarkt kan bevorderen.


Post Views: 0

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment