Ethereum ETF van BlackRock uitgesteld, beslissing verwacht in voorjaar

Stefan de Graaf


Na de recente goedkeuring van de eerste bitcoin (BTC) spot exchange-traded funds (ETF’s) in de Verenigde Staten, heeft de markt nu de hoop gevestigd op de goedkeuring van de eerste ethereum (ETH) spot ETF’s.

De Securities and Exchange Commission (SEC) is echter nog niet zover. De Amerikaanse toezichthouder heeft wederom een aanvraag voor een ethereum-ETF uitgesteld.


🎁 Begin het nieuwe jaar goed: €10,- gratis crypto naar keuze

Ethereum ETF van BlackRock uitgesteld

De SEC heeft ditmaal de aanvraag voor een ethereum-ETF van BlackRock uitgesteld, de grootste vermogensbeheerder ter wereld.

De deadline was vastgesteld op 25 januari, en de waakhond heeft het uitstel net een dag van tevoren aangekondigd. De SEC geeft aan dat het meer tijd nodig heeft:

“De Commissie vindt het gepast om een langere periode aan te wijzen waarbinnen actie moet worden ondernomen met betrekking tot de voorgestelde wijziging van de regels”, aldus Sherry Haywood  van de SEC.

Dat betekent dat de deadline voor de aanvraag van BlackRock met 45 dagen wordt uitgesteld naar maart. De markt verwacht echter niet dat de SEC tegen maart een beslissing zal nemen.

Wanneer kunnen we beslissingen voor de ethereum ETF’s verwachten?

De aanvraag van BlackRock kan theoretisch nog tot augustus worden uitgesteld, maar analisten verwachten dat de SEC waarschijnlijk eind mei een beslissing zal nemen.

Eind mei vallen de eerste definitieve deadlines voor de ethereum-ETF’s, namelijk voor de aanvragen van ARK Invest en VanEck. De markt acht de kans groot dat de SEC dan gelijk zijn beslissing zal bekendmaken voor alle aanvragen.

De toezichthouder deed recent nog hetzelfde voor alle bitcoin-ETF aanvragen. Op 10 januari keurde de SEC op de definitieve deadline van de aanvraag van ARK Invest gelijk alle 11 bitcoin-ETF’s goed.

Afgelopen week stelde de SEC ook de aanvraag van Fidelity uit. Ook ETF expert James Seyffart van Bloomberg verwacht dat de SEC de komende maanden alle aanvragen zal uitstellen. Volgens de analist is de eerste echt belangrijke datum op 23 mei.

Niet iedereen is overtuigd dat de SEC tegen die tijd een ethereum-ETF zal goedkeuren. De analisten van JPMorgan meldden onlangs dat de SEC dan ethereum eerst als commodity (grondstof) moet classificeren, en niet als security (effect). De analisten schatten de kans hierop echter lager dan 50% in.

Er zal ditmaal in elk geval geen rechtszaak nodig zijn, zei gisteren SEC functionaris Hester ‘Crypto Mom’ Peirce over de ethereum-ETF’s.

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment