Ethereum ETF op komst in mei? Handelaren zijn optimistisch

Stefan de Graaf


Ontwikkelingen op de ethereum (ETH) optiesmarkt lijken een ETH spot Exchange-Traded Fund (ETF) te anticiperen in mei. Dit meldt Bitfinex derivaten-analist Jag Kooner in gesprek met het Amerikaanse crypto nieuwsplatform The Block. In mei ligt namelijk de laatste deadline voor de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) om de knoop door te hakken over meerdere ethereum spot ETF aanvragen.


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Derivatenhandel anticipeert ETH stijging

Opties zijn derivatencontracten die handelaren de mogelijkheid geven om een asset tegen een vastgelegde prijs te kopen vóór een vastgelegde datum. Derivatencontracten hebben een ingebouwde hefboom en zijn daarom interessant voor speculerende handelaren. Ook is de derivatenmarkt een goede indicatie van het sentiment van de markt.

Jag Kooner meldt dat er meer contracten worden geopend voor call opties voor de maanden maart, april en mei. Volgens de analist verwachten investeerders een ETH prijsstijging in afwachting van een potentieel goedkeuring van een ethereum ETF deze lente.

“Handelaren lijken hun ETH optie contracten te wijzigen met de datum 23 mei in het achterhoofd,” aldus Kooner.

Op 23 mei moet de SEC de knoop doorhakken voor de ethereum ETF aanvragen van VanEck en ARK/21Shares. Een van de verwachtingen is dat een ETH ETF zal worden goedgekeurd omdat de bitcoin ETF’s zijn goedgekeurd. Maar zo simpel ligt het allemaal niet. Volgens Kooner is de classificatie van ethereum van cruciaal belang:

“The categorisatie van ETH als een effect of grondstof is een grote factor die deze voorspellingen en de reactie van de derivatenmarkt beïnvloedt.”

Ethereum ETF hype?

Ook merkt Kooner op dat sinds vorige week een iets voorzichtigere positie innemen. Dit heeft waarschijnlijk te maken met de recente uitspraken van de Amerikaanse Federal Reserve om de rentes voor mei niet te laten dalen.

In anticipatie van het bitcoin spot ETF steeg de BTC koers van juni 2023 tot januari 2024 met ongeveer 100 procent. Mocht er een hype ontstaan rond een potentieel ethereum spot ETF dan zou de ETH koers wel eens hele mooie maanden tegemoet kunnen gaan.

Op moment van schrijven staat de ethereum koers op 2.423 dollar. Vooralsnog staat ETH deze week 5,83 procent in het groen.

Nu gratis: volg al je investeringen


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment