Ethereum ETF klinkt interessant voor BlackRock CEO

Stefan de Graaf


Met de lancering van de bitcoin (BTC) ETF’s eerder deze week is de bitcoin ETF hype nog maar net voorbij. Maar er staat alweer een nieuwe ETF hype voor de deur. Die van Ethereum (ETH) namelijk. Na de lancering van het bitcoin beursfonds lijkt de financiële reus Blackrock ook interesse te hebben in de lancering van een Ethereum ETF.


🎁 Begin het nieuwe jaar goed: €10,- gratis crypto naar keuze

Blackrock richt de ogen op Ethereum

In een interview met CNBC op vrijdag sprak Larry Fink, de CEO van Blackrock, zich namelijk uit over de potentie van een Ethereum ETF.

“Ik zie waarde in het hebben van een Ethereum ETF. Het is een stap naar tokenisatie en ik geloof dat we waar we naartoe gaan,”

Aldus Fink. Afgelopen juni trapte Blackrock de bitcoin ETF gekte af met diens bitcoin ETF aanvraag bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Op donderdag was het zover, en IBIT, Blackrock’s iShares Bitcoin Trust werd gelanceerd op de Amerikaanse beurzen. Naast IBIT werden tien andere bitcoin ETF’s gelanceerd.

Nu lijkt Blackrock, het grootste financiële instituut ter wereld, de ogen te richten op de nummer twee van de crypto sector: Ethereum. Een Ethereum ETF lijkt voor Blackrock dus een logische volgende stap. 

Ethereum in de spotlights

Sterker nog, de aanvragen voor een Ethereum ETF liggen al op de mat bij de SEC. Naast Blackrock dienden onder andere VanEck, ARK, Grayscale en Fidelity al een aanvraag in voor een Ethereum beursfonds bij de commissie. De uiterlijke deadline voor de SEC om de knoop door te hakken over de aanvragen is 23 mei. 

Met de goedkeuringen van de bitcoin ETF’s eerder deze week lijkt de kans aannemelijk dat de Ethereum ETF’s hetzelfde lot zullen ondergaan. Dit is echter geen garantie. Gary Gensler, de voorzitter van de SEC, gaf eerder in een statement aan dat bitcoin de enige crypto-commoditeit is. Het is dus nog even afwachten hoe alles zal gaan verlopen.

Wel lijkt de crypto markt al helemaal in het teken te staan van deze Ethereum hype. Sinds de goedkeuring van de bitcoin ETF’s steeg ethereum al met ruim 23 procent ten opzichte van bitcoin.

Meediscussiëren over dit nieuws? Doe gratis mee met onze bruisende Telegram-community van meer dan 5000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

 

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment