Ethereum ETF kan nog veel langer duren, waarschuwt grote bank

Stefan de Graaf


Sinds de eerste bitcoin (BTC) spot exchange-traded funds (ETF’s) in de Verenigde Staten op 10 januari werden goedgekeurd, kijkt de markt alweer uit naar de volgende mijlpaal in de industrie.

Dat zou wel eens de goedkeuring kunnen zijn voor de volgende spot-ETF’s in de crypto sector, namelijk die voor ethereum (ETH).

Een grote investeringsbank betwijfelt dit echter. Het vreest dat een dergelijke goedkeuring nog enkele jaren verwijderd van ons is.


🎁 Begin het nieuwe jaar goed: €10,- gratis crypto naar keuze

De spanning over de aanstaande ethereum ETF beslissingen

Onlangs had de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) de beslissingen voor meerdere aanvragen van spot ethereum-ETF’s al uitgesteld.

Dat kwam niet als een verrassing: de SEC stelde namelijk zijn besluit voor de bitcoin-ETF’s ook uit tot het allerlaatste moment. Daarom verwacht de markt dat de SEC zijn besluit pas eind mei bekend zal maken.

Doordat de SEC onlangs de bitcoin-ETF’s heeft goedgekeurd en eind vorig jaar futures ethereum-ETF’s heeft goedgekeurd, lijkt de kans groot dat het ditmaal ook een of meerdere spot ethereum-ETF’s zal goedkeuren.

Onlangs was op Crypto Insiders te lezen dat meerdere grote banken daar minder positief over zijn. Zo schat JPMorgan de kans op een goedkeuring in mei kleiner dan 50% in.

TD Cowen, ook een grote Amerikaanse bank, zei toen dat een ethereum-ETF pas na de aanstaande Amerikaanse presidentsverkiezingen in november zal worden goedgekeurd.

TD Cowen verwacht een ethereum-ETF pas over een jaar of twee

In een nieuw bericht melden onderzoekers van TD Cowen dat ze echter geen goedkeuring dit jaar nog verwachten. Daar zit een politieke reden achter, zeggen de onderzoekers van de TD Cowen Washington Research Group:

 “We verwachten niet dat de SEC in 2024 een spot ethereum-ETF zal goedkeuren. Dit is een politieke beslissing.

Wij geloven dat er geen voordeel is voor SEC-voorzitter Gary Gensler om een spot ethereum-ETF goed te keuren gezien hoe ontstemd progressieve Democraten waren over de goedkeuring van een spot bitcoin-ETF eerder deze maand door het agentschap.”

De bank meldt dat de SEC geen haast heeft om een beslissing te nemen voor de ethereum-ETF’s. Volgens de onderzoekers wil de toezichthouder eerst zien hoe de bitcoin-ETF’s het doen en dit is in lijn met de trage benadering van de SEC ten opzichte van crypto.

De SEC zal uiteindelijk de aanvragen afwijzen wat zal leiden tot nieuwe aanvragen of wellicht zelfs een rechtszaak. “Elk van deze processen zal nog eens één tot twee jaar in beslag nemen,” aldus de onderzoekers.

Dit betekent dat we een spot ethereum-ETF pas eind 2025 of begin 2026 zullen zien.

Vragen over dit nieuws? Doe gratis mee met onze bruisende Discord-community van meer dan 9000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment