ETF’s halen miljarden op, maar bitcoin daling dreigt

Stefan de Graaf


Goedemorgen Crypto Insiders, in dit artikel presenteren we een samenvatting van de meest relevante gebeurtenissen in de crypto wereld die afgelopen nacht hebben plaatsgevonden.

Hiermee ben je snel bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen. Gedurende de rest van de dag zullen er op Crypto Insiders meer gedetailleerde stukken verschijnen over deze thema’s.


SEC onder vuur, belooft verbeterde cybersecurity na Bitcoin ETF-nepnieuws

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Diepere bitcoin pullback dreigt

Bitcoin (BTC) kwam woensdag al bij de $52.000 aan, maar stuit hier op flinke weerstand. Ondanks een korte piek naar $52.800, de hoogste prijs dit jaar, is het bitcoin nog niet echt gelukt om door de $52.000 te breken.

Dat kan een signaal zijn van een aankomende zogeheten pullback voordat de koers weer stijgt, schrijven de analisten van Swissblock.

“Een pullback lijkt onvermijdelijk en noodzakelijk gezien de recente snelle stijging van ongeveer 33% in de afgelopen weken, wat wijst op een niet-duurzame rally,” aldus Swissblock

Eind gisterenmiddag viel de bitcoin koers al terug naar $51.000, maar is sindsdien weer hersteld naar $51.700.

Bitcoin ETF’s trokken afgelopen week miljarden aan

Desalniettemin hadden de nieuwe bitcoin spot exchange-traded funds (ETF’s), of beursfondsen, in de VS een zeer goede week achter de rug.

Afgelopen week kwam de netto instroom naar de bitcoin-ETF’s boven de $2,2 miljard uit. Dat is hoger dan alle andere 3.400 ETF’s in de VS.

Verreweg het grootste aandeel stroomde naar het bitcoin fonds van BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld. $1,6 miljard stroomde afgelopen week naar het BlackRock iShares Bitcoin Trust (IBIT).


‘Bitcoin president’ van El Salvador claimt historische overwinning

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Genesis bitcoin dump kan meevallen

Afgelopen week was op Crypto Insiders te lezen over de aanstaande bitcoin dump van Genesis. Het failliete crypto leenbedrijf heeft toestemming van de rechter gekregen om $1,6 miljard aan aandelen te verkopen van de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC).

Volgens de grote Amerikaanse crypto exchange Coinbase zal het effect van deze liquidatie meevallen. Volgens de beurs zal het geld afkomstig van deze verkoop in crypto blijven. Het zal volgens Coinbase of direct naar bitcoin gaan of een van de andere bitcoin-ETF’s.


Bitcoin dump dreigt: Genesis mag $1,6 miljard van GBTC fonds verkopen

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Politieagent steelt bitcoin buit tijdens drugsoverval

Tot slot hebben we nog een merkwaardig verhaal uit Australië. Een Australische politieagent wordt beschuldigd van het stelen van 81,62 BTC.

De agent in kwestie pleegde de diefstal tijdens een drugsoverval. Aanvankelijk werd gedacht dat een lid van de criminele organisatie achter de diefstal zat.

De bitcoin waren tijdens de overval in 2019 ongeveer $309.000 waard. Vandaag de dag zijn ze $4,16 miljoen waard.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment