‘ETF nog niet eens meegerekend’

Stefan de Graaf


Dat de prijs van bitcoin (BTC) in 2023 de $42.000 zal vasthouden, lijkt zo goed als zeker. Ondanks deze voorspelling waarschuwen experts echter dat de goedkeuring van een Bitcoin Exchange Traded Fund (ETF) nog niet volledig is verrekend in de huidige prijzen.


23-jarige student bezit bitcoin-installatie van $6 miljoen

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Bitcoin staat grote stijging te wachten

De cryptomarkt heeft historisch gezien bewezen volatiel te zijn, waarbij prijsvoorspellingen sterk variëren. Deze specifieke voorspellingen worden gedaan door individuen met aanzienlijke ervaring in de wereld van bitcoin. Om te beginnen met cryptohandelaar Chase:

“Technisch gezien bevindt H4 zich in een neerwaartse trend en wil naar mijn mening ongeveer 40,5K. Maar met dat gezegd, de goedkeuring van ETF zou naar verwachting binnen een week of twee moeten komen,” schreef de populaire handelaar Crypto Chase op X (voorheen Twitter).

Cryptotrader WhalePanda verwacht een beperkte opwaartse stijging rond de goedkeuring, gevolgd door een correctie.

“Goedkeuring van de ETF brengt ons naar ongeveer $50K. (…) Daarna gewoon een gestage stijging zoals in een normale bitcoin-bullmarkten, die $70k passeert in april-mei met enige stagnatie in de zomer en dan eindigt het jaar rond $100k-120k.” Aldus WhalePanda in een X-post.

Volgens de analist zou BTC wel enigszins kunnen dalen in de maanden voor een potentiële ETF goedkeuring. Des te langer het duurt, des te groter de daling is wat hij voorspelt. Hij ziet de koers echter niet meer onder de $38 duizend dalen.

Eerst Bitcoin ETF, gevolgd door altcoins

De kwestie rondom de spot Bitcoin ETF blijft zorgen voor verdeeldheid, ook richting het einde van het jaar. Adam Back, de CEO van de blockchain-startup Blockstream, benadrukte herhaaldelijk de prijsstijging van de Bitcoin Spot ETF nog niet volledig is meegenomen in de marktwaardering.

Altcoins zouden in het aankomende jaar optimaal gaan presteren. Dat voorspelt Nederlander Michaël van de Poppe, de oprichter en CEO van handelsbedrijf MN Trading.

“De totale marktkapitalisatie van crypto steeg van $1 miljard naar $1,62 miljard. De opwaartse beweging is uitstekend, maar lijkt een potentieel hoogtepunt te bereiken. Het gebied rond $1,85 miljard of $2,10 miljard zou een gebied van consolidatie kunnen zijn,” vat hij samen.

Post Views: 0





Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment