‘Er bestaan te veel cryptocurrencies’, grote schoonmaak aanstaande?

Stefan de Graaf


Na de bearmarkt van 2022 heerste er nog veel onzekerheid in de markt, maar die lijkt nu vrijwel volledig te zijn verdwenen. De volgende bullmarkt is volgens velen allang begonnen. Dit heeft gezorgd voor een explosie van het totale aantal tokens in de markt – volgens sommige analisten zijn het er te veel. Dit zou het begin van talloze samensmeltingen en overnames kunnen betekenen.


AI-crypto hebben enorme investeringen nodig in strijd met concurrenten

  • icon-altcoins

    Altcoin nieuws

Hoeveel crypto’s zijn er eigenlijk?

Hoeveel cryptocurrencies er precies zijn is maar de vraag. Er zijn verschillende dataproviders die bijhouden hoeveel het er zijn, maar doordat iedereen een cryptocurrency kan beginnen zit er nogal wat verschil tussen de verschillende cijfers. Zo zet CoinGecko op het moment van schrijven de stand op 13.686 individuele tokens, terwijl CoinMarketCap meer dan 2,4 miljoen coins noteert.

Ook bestaan er enorm veel ‘dode’ cryptocurrencies. Hierbij moet je bijvoorbeeld denken aan geflopte memecoins en regelrechte scams, maar ook aan reguliere projecten die stilletjes zijn gestopt. Dat blijkt veel voor te komen, volgens recent onderzoek.

Fusies en overnames de volgende stap voor crypto?

CoinDesk concludeert dat het enorme aantal coins voor een groot aantal fusies en overnames zal zorgen. Dit zou de sector kunnen ‘opschonen’: op het moment zijn alle tokens bij elkaar ongeveer 2,5 biljoen Amerikaanse dollar waard.

Julian Grigo, directeur van instituten en fintech bij walletinfrastructuurprovider Safe, denkt dat er te veel coins bestaan. Veel projecten lijken erg op elkaar, en blockchains worden nou ook niet door jan en alleman gebruikt. Ze zijn volgens hem dus overgewaardeerd. Chiliz (CHZ) Network-CEO Alex Dreyfus is al aan het zoeken naar goede projecten die rijp zijn voor fusies of overnames.

Als het zover is, dan zal dat vermoedelijk niet de eerste keer meer zijn; het lijkt erop dat de eerste fusie namelijk al in de maak is. Vorige week ging het nieuws dat AI-blockchains Fetch.AI (FET), SingularityNET (AGIX) en Ocean Protocol (OCEAN) willen samensmelten tot de ‘Superintelligence Alliance’. Helemaal vast staat deze fusie nog niet, daar moet namelijk nog voor gestemd worden.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment