elke week een miljard USDT erbij

Stefan de Graaf


Tether, de wereldwijde marktleider in stablecoins, haalt opnieuw de krantenkoppen. Het valt namelijk op dat de stablecoin uitgever in hoog tempo nieuwe tether (USDT) blijft toevoegen aan de cryptomarkt.

In de afgelopen vier weken heeft het bedrijf maar liefst 4 miljard extra USDT uitgegeven. Whale Alert rapporteerde deze uitgiftes en constateerde dat zewerden verricht in de periode tussen 19 oktober en 10 november.


📈 Bitcoin mining: Veilig thuis, geen technische kennis nodig!

  • Advertentie
  • Rollman Mining

Tether brengt in korte tijd 4 miljard USDT op de markt

Tether bracht met drie uitgiftes maar liefst zo’n 3 miljard USDT in omloop op de blockchain van Tron (TRX). De andere 1 miljard USDT werden in de circulatie gebracht via het netwerk van Ethereum (ETH).

De CEO van Tether, Paolo Ardoino, reageerde op de recente bekendmaking van Whale Alert in een Twitterbericht. Hij benadrukt in zijn reactie dat de laatste transactie van 1 miljard USDT op het Tron-netwerk wel is goedgekeurd maar nog niet is uitgevoerd.

Tether haalt naast het toevoegen ook USDT uit de circulatie

De recente uitgifte van 4 miljard ether vormt een aanzienlijk deel van het totale aantal USDT dat dit jaar is bijgedrukt. Volgens Whale Alert heeft Tether dit jaar inmiddels 22,75 miljard USDT extra toegevoegd aan de cryptomarkt. Hiervan werd 57% op de Tron-blockchain uitgegeven en het resterende deel van 43% op de blockchain van Ethereum.

Naast het actief bijdrukken van nieuwe munten heeft Tether ook enkele munten vernietigd. In totaal haalde het bedrijf 6,3 miljard USDT uit de circulatie. Hiervan werden 4,3 miljard munten op de Tron-blockchain ‘geburned’ en 2 miljard munten op de blockchain van Ethereum verwijderd.


🔔 Vandaag: €56 goud gratis

Verband tussen Tether en bankencrisis in VS?

De cryptogemeenschap houdt de ontwikkelingen van Tether nauwlettend in de gaten. De groei van de hoeveelheid USDT op de markt is een teken van toenemende liquiditeit. USDT is zeer populair in de crypto-handel.

Ook het recente bijdrukken van USDT is niet onopgemerkt gebleven. Een cryptoliefhebber deelde zijn observatie over deze kwestie.

Hij merktt op dat de laatste keer zoveel USDT werd bijgedrukt, het resulteerde in een explosie van faillissementen bij Amerikaanse banken.

De desbetreffende persoon verwijst hiermee naar het omvallen van Silicon Valley Bank, Silvergate en Signature Bank. Tether heeft destijds ontkent dat het blootstelling had aan deze banken.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment