Een van ‘s werelds grootste crypto exchanges krijgt forse waarschuwing

Stefan de Graaf


Er zijn maar weinig crypto-bedrijven die geen negatieve ervaringen hebben met regulerende instanties – of dat nou terecht is of niet. Bij  crypto exchange Poloniex was het vooralsnog vrij rustig, maar afgelopen is daar verandering in gekomen. De cryptobeurs heeft een waarschuwing gekregen van de Financial Conduct Authority (FCA) van het Verenigd Koninkrijk.


🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud

Poloniex krijgt waarschuwing

Dat blijkt uit een bericht van de FCA. Poloniex biedt in het Verenigd Koninkrijk zijn diensten aan klanten aan terwijl het niet geregistreerd is in het land als een financiële dienstverlener. De FCA heeft Poloniex daarom op een waarschuwingenlijst geplaatst.

De beurswaakhond constateert dat klanten van het bedrijf niet in aanmerking komen voor contact met de Financial Ombudsman van het VK als ze via Poloniex handelen. Ook zul je dan niet beschermd zijn door de Financial Services Compensation Scheme (FSCS), wat betekent dat je niet je geld terug kunt krijgen als je het op Poloniex onterecht verliest. Hier heb je als inwoner van het Verenigd Koninkrijk wél recht op als je geld stalt bij een bedrijf dat zich wel heeft ingeschreven bij de FCA.

Justin Suns crypto exchange gehackt

Poloniex was de afgelopen tijd niet zoveel in het nieuws als het gaat om regulatie. Maar het bedrijf is de afgelopen twee maanden wel maar liefst vier keer gehackt. Begin november leed het een schade van 114 miljoen dollar. Justin Sun, de medeoprichter van het bedrijf, kondigde eind november aan dat klanten die geld hebben verloren in de hacks volledig vergoed zullen worden.

De crypto-magnaat is ook de medeoprichter van Huobi, een ander handelsplatform dat sinds september is omgedoopt tot ‘HTX’. Ook dit platform is gehackt, alhoewel de verloren bedragen kleiner waren. Poloniex is één van de grotere en ook één van de oudste exchanges ter wereld. Het bedrijf is al actief sinds 2014. Met Huobi ging het vóór de naamsverandering ook al minder goed.

Post Views: 45Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment