een crypto parel van Nederlandse bodem

Stefan de Graaf


In dit artikel duiken we dieper in het hart van een veelbelovend crypto-project van Nederlandse bodem: het Planq Network. Eerder hadden we het genoegen om met twee kernleden van het Planq-team te spreken, Wessel en Thom, die beide onderdeel van Planq zijn van dit innovatieve project. Ze gaven ons inzicht in de ambities, de technologie achter Planq en wat de toekomst in petto heeft.

Maak kennis met PLANQ

Het Planq Network, met zijn native $PLQ Coin, is een Layer-1 blockchain ontworpen met mobiele functionaliteit in gedachten. “We richten ons op een ecosysteem van gedecentraliseerde applicaties die moeiteloos te gebruiken zijn op je smartphone,” legt het team uit. Gebouwd op de Cosmos SDK en gebruikmakend van Ethereum smart contracts (EVM), onderscheidt Planq zich door zijn mobiele bruikbaarheid en toegankelijkheid.

De Drijvende Krachten Achter PLANQ

Planq is het geesteskind van twee ondernemers met uitgebreide ervaring in de blockchain wereld, daterend terug tot de vroege dagen van Bitcoin en Ethereum. Met een toegewijd team van twaalf professionals wordt Planq ontwikkeld door Planq Dev B.V. en gecoördineerd door de Planq Foundation. “Drie jaar geleden hebben we besloten Planq te starten, en sinds november 2022 is het live,” deelt het team.

Wat analisten zeggen over PLANQ

Onze analisten hebben PLANQ (PLQ) bekeken en deelde technische inzichten voor potentiële investeerders binnen onze Discord groep. Houd er rekening mee dat zij geen financieel adviseur zijn, het is belangrijk om altijd je eigen onderzoek te doen.

“PLQ’s handelsvolume was de afgelopen maanden laag, mede omdat het nog niet op grote exchanges staat, we zien dat dit de laatste weken steeds meer toeneemt. Een toekomstige toevoeging aan nog grotere handelsplatformen kan de prijs significant beïnvloeden. De munt wordt op dit moment voornamelijk op decentrale exchanges verhandeld, wat kansen biedt voor vroege investeerders.”

Technische analyse wijst op een opwaartse trend op lange termijn, maar een tijdelijke correctie op korte termijn. Echter, PLQ nadert een cruciale supportzone die als springplank kan dienen voor verdere stijgingen conform de hoofdtrend.

Voor de korte termijn hebben wij positites ingenomen op $0.06, met een eerste short-term verkoopdoel van $0.9. Voor verdere targets houden we de high’s (vorige pieken) aan die eerder zijn behaald. Deze komen overeen met cruciale fibonacci levels wat ons extra vertrouwen geeft. Zie target 1 en 2 op onderstaande afbeelding.

Planq staat momenteel op als een volledig operationele Layer-1 blockchain, met de focus in 2023 op het leggen van een sterke basis, inclusief CEX-vermeldingen, eigen bruggen naar andere chains, en een robuust team. Voor 2024 belooft de roadmap spannende ontwikkelingen zoals een Decentrale Exchange, een NFT-platform, en een airdrop. Het team benadrukt, “We hebben al producten zoals Delta Swap, Token Launcher, Block Explorers, en een Decentrale Exchange live. Er wordt ook hard gewerkt aan NFT-collecties, betaalintegraties, en meer.”

Token-economics van $PLQ

Op het moment van spreken biedt het Planq Network een staking APR van 50%, hoewel dit percentage afneemt naarmate meer mensen gaan staken. Met een huidige marktkapitalisatie van US$ 6.437.674 en een volledig verwaterde waardering van US$ 9.920.368, zijn de token-economieën van Planq een interessant aspect voor potentiële investeerders. “Er is geen maximale voorraad, en de inflatie is momenteel 20%, maar dit zal afnemen naarmate meer mensen staken,” voegt het team toe.

Conclusie

Met een sterke focus op mobiele gebruikers en een ambitieuze roadmap voor de toekomst, staat Planq Network klaar om een belangrijke speler te worden in de wereld van blockchain en cryptocurrencies. De unieke combinatie van technologieën en de toewijding van het team maken het een project om in de gaten te houden. Voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de toekomst van financiële technologie en mobiele toegankelijkheid, biedt Planq een boeiend en veelbelovend perspectief.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment