Duitse overheid blijft bitcoin sturen naar cryptobeurzen

Stefan de Graaf


In eerdere nieuwsberichten werd al bekend dat de Duitse overheid druk bezig is met het verplaatsen en verkopen van bitcoin (BTC) op verschillende crypto exchanges. Deze digitale munten zijn in beslag genomen bij de vervolging van een website die illegaal films verspreidde.


🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Nieuwe crypto transacties Duitse overheid

Het inmiddels bekende wallet adres van de Duitse overheid stuurde volgens Arkham op dinsdagmorgen opnieuw bitcoins naar verschillende crypto exchanges. Ditmaal stuurden zij 282,74 BTC naar Coinbase, Bitstamp en Kraken.

De totale waarde die de bitcoins vertegenwoordigen is 17,6 miljoen dollar. De analisten verwachten dat Duitsland de munten wil verkopen, omdat dit meestal de reden is dat crypto’s naar een exchange worden verplaatst.

Op maandag stuurde de Duitse overheid ook al 400 BTC naar verschillende exchanges, namelijk Bitstamp, Coinbase en Kraken. Ook verstuurde Duitsland zo’n 1.100 BTC naar het “139Po” adres. Een wallet waarvan niemand tot op heden weet wie de eigenaar is, maar die waarschijnlijk ook tot een cryptobeurs behoort.

In totaal is er voor 193 miljoen dollar aan bitcoins verstuurd van Duitse wallets naar crypto exchanges. Daarbovenop is er naar het eerdergenoemde “139Po”-adres tot nu toe 251 miljoen dollar aan crypto verstuurd. Indien 139Po ook een cryptobeurs is, staat het totaal naar crypto exchanges verstuurde bedrag op $444 miljoen. 

50.000 BTC in beslag genomen

In januari 2024 legde de Duitse overheid beslag op zo’n 50.000 BTC van de website Movie2k. Een website die illegaal films deelde met anderen. Van de op 2 juli verstuurde 282,74 bitcoin ging er 100 BTC naar Coinbase, 150 BTC naar Bitstamp en 32,74 BTC naar Kraken.

Dit veroorzaakte een hoop roering op de cryptomarkten. Vervolgens werden er ook nog eens 550 BTC verstuurd naar het “130Po”-adres.

Eind juni voerde de Duitse overheid een testtransactie uit naar een handelsbedrijf, genaamd Flow Traders. Op 26 juni werd er volgens het analyse bedrijf Lookonchain ongeveer 345 BTC verstuurd naar Flow Traders. Dit zou kunnen betekenen dat de overheid een deel van haar bitcoins heeft verkocht.

Crypto-CEO veroordeeld voor manipulatie van HYDRO Token

Crypto-CEO veroordeeld voor manipulatie van HYDRO Token

Duitsland in top 4 landen met bitcoins

In totaal heeft de Duitse overheid nu nog 43.859 BTC in bezit. Met een vertegenwoordigende waarde van 2,7 miljard dollar, is het een hele klus om dit eventueel te verkopen.

Volgens de website Bitcoin Treasuries behoort Duitsland momenteel tot een van de grootste bitcoinhouders onder alle landen. De enige landen die het voor zich moet dulden zijn de Verenigde Staten, China en het Verenigd Koninkrijk. Zij beschikken respectievelijk over 213.246 BTC, 190.000 BTC en 61.000 BTC.


Post Views: 0

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment