Duitse Bitcoin-verkoop, ETF-leegloop en meer

Stefan de Graaf


De week zit er weer op en dat biedt ons de perfecte gelegenheid om terug te blikken op het belangrijkste crypto nieuws van de afgelopen week. In deze Crypto Rewind-editie lees je over de plotselinge bitcoin (BTC) dump van de Duitse overheid, de forse uitstromen bij de bitcoin spot Exchange-Traded Funds (ETF’s), de verse bitcoin-aankoop van MicroStrategy en de grote crash op de cryptomarkt

Duitse overheid verkoop honderden miljoenen aan BTC

De Duitse overheid heeft deze week voor een flinke opschudding gezorgd in de cryptowereld. Na maanden onder stof te hebben gezeten is een deel van de grote inbeslaggenomen BTC-stapel van de Duitse overheid weer in beweging gebracht.

In totaal is bijna $700 miljoen aan bitcoins verplaats op de blockchain. Het merendeel hiervan is terechtgekomen in niet-gelabelde privé-wallets. Echter is er ook voor bijna $200 miljoen aan bitcoins verstuurd naar crypto exchanges Kraken, Bitstamp en Coinbase. Doorgaans worden cryptomunten naar exchanges verstuurd met als doel deze op de markt te dumpen.

De Duitse overheid confisqueerde in februari van dit jaar maar liefst 50.000 BTC van de beheerders achter de illegale filmstreamwebsite Movie2k. Nu een deel hiervan hoogstwaarschijnlijk verkocht is, neemt de angst in het cryptoland toe dat het resterende bedrag spoedig zal volgen.

Rampzalige week voor bitcoin ETF’s

De Amerikaanse bitcoin spot ETF’s hebben een dramatische week achter de rug. Net als een week eerder is de week diep in het rood afgesloten.

Sterker nog: de afgelopen week verloren de in januari gelanceerde fondsen iedere handelsdag kapitaal.

In vier handelsdagen, aangezien de Amerikaanse beurzen op woensdag gesloten waren, zijn de fondsen met een totaal van $544,1 miljoen gekrompen. Dit blijkt uit data van Farside Investors.

De negatieve trend die een week eerder werd ingeluid, toen de fondsen bijna $600 miljoen verloren, is hiermee in volle glorie voortgezet.

MicroStrategy breidt gigantische BTC-stapel uit

Het beursgenoteerde MicroStrategy, een van de grootste bitcoin-houders ter wereld, heeft deze week zijn astronomische bitcoin-schatkist uitgebreid.

De Amerikaanse softwareleverancier kondigde vorige week zaterdag het plan aan om $500 miljoen op te halen door de uitgifte van converteerbare obligaties, en de opbrengsten voornamelijk in bitcoin te steken. Op maandag werd het plan vervolgens verhoogd tot $700 miljoen en op vrijdag kondigde het bedrijf een nieuwe BTC-aankoop ter waarde van $786 miljoen aan.

Na de recente aankoop bezit MicroStrategy 226.331 BTC, ter waarde van ongeveer $14,6 miljard.

BTC koers daalt tot nieuw dieptepunt

De bitcoin koers is deze week nog verder afgegleden tot een dieptepunt van vlak boven de $63.000, wat de laagste prijs sinds 15 mei markeert.

Net als een week eerder was het weer een enorm bloederige week. Bitcoin luidde de week in op een prijs van grofweg $66.700, maar bereikte op vrijdag een low van zo’n $63.400.

Terwijl bitcoin enkele procenten heeft ingeleverd de afgelopen week, hebben de meeste altcoins nog een stuk slechter gepresteerd.

Al met al heeft het sentiment een harde klap te verwerken. Kan bitcoin en de rest van de cryptomarkt zich volgende week herpakken?

Anycoin Direct geeft alle Nederlanders 1 miljoen PEPE cadeau

De meme-coin gekte is in volle gang en PEPE is een van de grootste sterren. Of deze hype blijvend is, valt nog te bezien. Maar met het gratis PEPE-aanbod van Anycoin Direct kun je in ieder geval zonder risico deelnemen aan deze opwindende ontwikkeling. Het is een unieke kans om te ontdekken wat de wereld van crypto te bieden heeft.

Nieuwe gebruikers ontvangen maar liefst 1 miljoen PEPE volledig gratis. Een mooie kans om kennis te maken met de wereld van meme-coins zonder eigen geld te riskeren.

Claim 1 miljoen PEPE


Post Views: 0

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment