Duitse bankreus Commerzbank zet crypto-stap en mag diensten aanbieden

Stefan de Graaf


De Duitse bankgigant Commerzbank heeft een grote stap in de cryptowereld gezet. Als eerste grote Duitse “fullservice bank” heeft Commerzbank de Duitse licentie voor crypto-bewaardiensten (Kryptoverwahrlizenz) gekregen. Het is een vervolg op de zichtbare trend in Duitsland waar grote instituties zich steeds meer in crypto durven te begeven.


🔔 Vandaag: Alle Nederlanders met crypto krijgen €60 goud gratis

Commerzbank mag bitcoin-bewaardiensten aanbieden

In een verklaring op de website van de bank valt te lezen dat de licenties is verkregen onder Artikel 1 Sectie 1a Zin 1 Nr 6 van de Duitse Bankwet (KWG). Deze licentie stelt de bank in staat om een uitgebreid scala aan digitale activadiensten te ontwikkelen, met speciale nadruk op crypto zoals bitcoin (BTC) en ethereum (ETH).

De eerste stap die de bank zet, is het opzetten van een veilig en betrouwbaar bewaarplatform dat volledig voldoet aan de regelgeving. Dit platform is bedoeld om institutionele klanten te ondersteunen door bewaardiensten voor crypto-activa aan te bieden.

Welke cryptocurrencies precies onderdeel zullen zijn van dit platform is nog niet bekend.

Crypto is een strategische zet

Dr. Jörg Oliveri del Castillo-Schulz, Chief Operating Officer van Commerzbank, benadrukt in de update het belang van deze ontwikkeling:

“Nu we de licentie hebben verkregen, hebben we een belangrijke mijlpaal bereikt. Dit onderstreept onze voortdurende inzet voor het toepassen van de nieuwste technologieën en innovaties en vormt de basis voor het ondersteunen van onze klanten op het gebied van digitale activa,” aldus del Castillo-Schulz.

Deze stap van Commerzbank weerspiegelt een groeiende trend onder traditionele financiële instellingen om zich aan te passen aan de snel veranderende en opkomende cryptomarkt. Eerder dit jaar verkreeg bankgigant DZ Bank al een dergelijke licentie.

Door het verkrijgen van de licentie positioneert Commerzbank zich als een voorloper in het omarmen van digitale activa en blockchain-technologie binnen de reguliere banksector. Dit kan een aanzienlijke impact hebben op hoe institutionele klanten omgaan met crypto, en het markeert mogelijk een belangrijk moment in de integratie van deze technologieën in het traditionele financiële systeem.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment