Dries Roelvink wordt crypto legende door meme van Binance

Stefan de Graaf


Sinds kort is Dries Roelvink over het hele internet te vinden door een meme waarin hij een wijn beoordeeld. De Nederlandse volkszanger doet dit met veel bravoure, tot het amusement van velen. Eergisteren brak hij ook internationaal door, maar dan niet met een van zijn nummers. Hij is namelijk nu ook in een meme verschenen van de crypto exchange Binance. Deze post heeft nu ruim een miljoen views.


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen hier €10,- gratis crypto

Dries Roelvink wordt crypto beroemdheid door nieuwe meme

De laatste tijd is hij veelvuldig op het internet te zien: Dries Roelvink. Een video waarin hij op een nogal ‘overdreven’ wijze een wijn aan het beoordelen tovert bij veel mensen een lach op het gezicht. Veel mensen gebruiken de video als zelfspot, waarbij ze de €2,- die ze zwoegend met traden hebben verdient, in het niet zetten. 

Nu is Roelvink ook op de X (voorheen Twitter) pagina van crypto exchange Binance verschenen. En dat is niet niks, want dat account heeft maar liefst 11,4 miljoen volgers. De post met Roelvink is daarnaast een van de best bekeken van de afgelopen tijd, met ruim een miljoen views. 

En daarmee slaan ze de spijker recht op zijn kop. Voor velen is het aardig herkenbaar: zichzelf net iets te rijk rekenen als ze een paar euro winst draaien met hun trades. Aan de andere kant begint iedereen natuurlijk met kleine stapjes, dus dat is ook logisch. Een paar euro is beter dan niets, en het is al helemaal beter dan dik in de min staan.

De kracht van crypto memes

Alhoewel ze voornamelijk voor amusement bedoeld zijn, hebben memes een behoorlijke impact binnen de crypto wereld. Tientallen succesvolle cryptocurrencies zijn gebaseerd op memes, met vele miljonairs als gevolg. Zoals bijvoorbeeld bonk, myro, dogecoin, shiba inu, pepe, corgiAI en dogwifhat, om er maar een paar te noemen.

Van Roelvink is nog geen zogeheten memecoin gemaakt. Alhoewel dat vaak tot juridische problemen heeft geleid, zijn er van meerdere celebrities al ongevraagd cryptocurrencies gemaakt. Onder andere Joe Biden, Barack Obama, maar ook Gary Gensler kunnen van hun eigen token genieten.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 9000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment