Drie redenen waarom PEPE binnenkort met 70% kan stijgen

Stefan de Graaf


Het ziet er goed uit voor de  cryptocurrency die geïnspireerd is door het populaire internetmeme-personage Pepe the Frog. Pepe (PEPE) is klaar om in juli met meer dan 70 procent te stijgen. In dit artikel wordt er in drie redenen uitgelegd waarom pepe zoveel kan stijgen.

Toncoin sleept samenwerking met crypto-reisplatform binnen

Toncoin sleept samenwerking met crypto-reisplatform binnen

Rising wedge patroon

Pepe heeft al laten zien dat het enorm kan stijgen. Op het moment van schrijven is de cryptotoken meer dan 1300% gestegen ten opzichte van een jaar geleden. Dit houdt het niet tegen dat er in de toekomst niet verder gestegen kan worden.

De eerste reden is het rising wedge patroon dat hieronder te zien is op de foto. Dit is een signaal voor een mogelijke stijging. Op 11 juni belandde de koers van pepe op de onderste trendlijn van de rising wedge, wat kan wijzen op potentiële steun. Vanaf hier kan de cryptotoken opnieuw stijgen richting de bovenste trendlijn, rond de prijs van $0,00002661. De stijging ten opzichte van het huidige prijsniveau is maar liefst 70 procent.

PEPE/USDT dagelijkse prijsgrafiek. Bron: TradingView

Grote investeerders accumuleren

De tweede reden is de aanhoudende accumulatie van pepe door grote investeerders. Deze investeerders worden in de cryptowereld ook wel whales genoemd, wat inhoudt dat ze 1 miljard of meer tokens bezitten van pepe.

Het percentage, zoals te zien is op de foto hieronder, blijft stabiel en schommelt rond de 96,02 procent. Dit geeft aan dat de whales hun posities aanhouden en langzaam uitbreiden, ondanks de prijscorrectie van juni. Daarentegen zijn kleine investeerders (minder dan 1 miljard) ook actief aan het accumuleren. Dit wijst erop dat het vertrouwen groot is op dit moment.

Pepe-aanbodverdeling onder entiteiten met een tokensaldo van 1 miljoen oneindig. Bron: Santiment


🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze

Renteverlaging door FED

De derde en tevens laatste reden is de renteverlaging door de Federal Reserve (FED), de centrale bank van de Verenigde Staten. De verwachting is dat de FED in september de rente zal verlagen. Gisteravond kwam er al bullish nieuws dat de Amerikaanse inflatie lager was dan verwacht. Dit zouden allemaal voortekenen zijn op toekomstige renteverlagingen.

Waarom kan de renteverlaging bullish zijn? Omdat het investeerders kan stimuleren om op zoek te gaan naar alternatieve beleggingen. Crypto staat bekend als een risicovolle investering, maar met hoge rendementen. Als staatsobligaties minder aantrekkelijk worden door renteverlagingen, maken velen een overstap naar de jonge sector. 


Post Views: 710

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment