Donald Trump blijft inzetten op cryptofans, accepteert crypto-donaties

Stefan de Graaf


De Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump heeft zich gisteren, zoals wel vaker de afgelopen tijd, positief uitgelaten over crypto. De voormalig president probeert al geruime tijd de zielen van crypto-fanaten te winnen, en heeft nu zelfs belooft bitcoin (BTC) en andere cryptovaluta te gaan accepteren voor zijn presidentiële campagnedonaties.

$4 miljard aan crypto wordt vrijgegeven in mei: bereid je voor

$4 miljard aan crypto wordt vrijgegeven in mei: bereid je voor

Trump wil cryptobezitters voor zich winnen

Gisteren kon je al lezen dat Trump, ondanks zijn lopende strafproces in New York, ging dineren met een selecte groep kopers van zijn eigen non-fungible tokens (NFT’s). Later vond er tevens een speciaal evenement plaats voor NFT-houders in zijn eigen mar-a-lago resort in Florida. Hier sprak Trump zijn steun uit voor de crypto-industrie, waarvan verschillende video’s momenteel rond gaan op socialmediaplatform X.

Als reactie op een vraag of hij crypto-bedrijven in de VS zou houden, zei Trump dat hij zal werken om ze in het land te behouden.

“Als crypto uit de VS vertrekt vanwege vijandigheid tegenover crypto… nou, dan stoppen we dat. Dat willen we niet. Als we het gaan omarmen, moeten we ze hier laten zijn.”

Trump haalde ook uit naar de huidige president Joe Biden, tevens in de race voor de volgende verkiezingen. Hij zei tegen het publiek dat Biden ‘’niet eens weet’’ wat crypto is. “Als je van crypto houdt in welke vorm dan ook, en het komt in veel verschillende vormen, als je voorstander bent van crypto, kun je beter op Trump stemmen,” voegde hij toe.

Enkele jaren geleden had Trump nog een hele andere mening tegenover digitale activa. Hij moest namelijk niets weten van bitcoin of crypto in het algemeen. Nu doet de presidentskandidaat regelmatig positieve uitspraken over de opkomende industrie. Of hij daadwerkelijk is bijgedraaid, of slechts het politieke spelletje speelt is nog een groot vraagteken.

Bitcoin en cryptodonaties

Trump heeft gisteren zijn trouwe NFT-houders tevens verteld dat hij van plan is campagnedonaties in crypto te accepteren.

“Als het niet kan, zal ik ervoor zorgen dat het kan,” zei Trump. “Kunnen we doneren aan de Trump-campagne met crypto? Ik geloof dat het antwoord ja is.”

Ook sprak Trump kort over een op Biden gebaseerde memecoin genaamd ‘Jeo Boden’. toen hij hoorde dat de token bijna 240 miljoen dollar waard was, zei Trump: ‘’Dat is veel geld voor een munt, ik vind die investering niet leuk.’’ Desalniettemin schoot de koers van de token met bijna 20 procent de lucht in.


Post Views: 30

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment