Dogecoin volume explodeert, prijs stijgt nadat Tesla website aanpast

Stefan de Graaf


Dogecoin (DOGE), de bekende meme crypto, heeft over de afgelopen 24 uur een bijzonder positieve beweging laten zien. De crypto is in de afgelopen 24 uur met 7,3% gestegen en toont een plotselinge stijging in zowel waarde als handelsvolume. De opvallende beweging komt te midden van significant nieuws omtrent Tesla.


🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Dogecoin koers stijgt, handelsvolume explodeert

In een enkele dag is de prijs van dogecoin gestegen naar $0,162 per stuk, wat dus een stijging is van 7,3 procent. Op de onderstaande grafiek is duidelijk te zien op welk moment het nieuws bij Tesla naar buiten kwam.

De dogecoin koers over de afgelopen 24 uur.
De dogecoin koers over de afgelopen 24 uur.

Opvallend is ook het handelsvolume. Dat explodeerde het afgelopen etmaal behoorlijk met een stijging van 97,5%, wat wijst op een hernieuwde interesse. Maar wat is nu precies de oorzaak van deze stijging?

Tesla voert verandering door, positief voor DOGE

Uit recente ontwikkelingen bij Tesla blijkt dat het nu dogecoin accepteert als betaalmethode. De aanpassing op de Dogecoin support-pagina van Tesla heeft vrijwel zeker een rol gespeeld in deze plotselinge interesse voor dogecoin.

Tesla heeft bevestigd dat het nu dogecoin zal accepteren als betaalmethode voor bepaalde producten. “Producten die met Dogecoin gekocht kunnen worden, zullen het Dogecoin-symbool naast de bestelknop tonen,” vermeldt de officiële website van Tesla. Consumenten kunnen de crypto direct overmaken naar Tesla’s Dogecoin wallet om hun aankoop te voltooien.

Kortom, het betreft dus enkel een select aantal producten. Het is niet precies duidelijk welke producten dit zijn. Zo is er tijdens het bestelproces van een Tesla Model 3 geen dogecoin logo te zien. Of je een Tesla kan kopen met DOGE blijft nu dan ook de vraag. Het bedrijf verkoopt ook andere producten, zoals opladers en allerlei andere accessoires voor hun wagens.

Eerder dit jaar liet Elon Musk, de CEO van Tesla en tevens een bekende Dogecoin-fan, al weten een betaalmiddel in de crypto te zien. Toen iemand hem vroeg of de crypto ooit gebruikt kan worden om een Tesla te kopen, antwoordde Musk positief. Tesla lijkt met de recente ontwikkeling een eerste stap te hebben gezet in deze ambitie.


Crypto ontbijt: koersen herstellen, beleggers investeren weer & meer

  • icon-altcoins

    Altcoin nieuws

10 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om dogecoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak gratis DOGE


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment