Dit zijn meest winstgevende crypto in 2024

Stefan de Graaf


Nog een paar dagen, dan is de helft van het jaar alweer voorbij. Tot nu toe was het best een succesvol jaar voor de crypto-industrie. Veel coins zijn flink gestegen, en verschillende tokens hebben zelfs records verbroken. Dit waren de meest succesvolle tokens sinds begin dit jaar.


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto

Memecoins zoals shiba inu en dogecoin presteren het best

In een blogartikel van crypto-analist Colin Wu schrijft onderzoeksbureau Biteye over welke sectoren in de eerste 6 maanden het meest populair waren. Eén ding is zeker; memecoins zijn met een gigantische marge de winnaar. De coins in deze subcategorie zijn sinds 1 januari met gemiddeld 1.834% gestegen. Coins die in deze categorie vallen zijn bijvoorbeeld dogecoin (DOGE) en pepe (PEPE).

Dat is véél meer dan de volgende grootste sector; dat was ‘Real-World Assets’ (RWA), wat draait om tokeniseren van traditionele activa. De cryptocurrencies in die klasse zijn met gemiddeld 213% in prijs gestegen. Ook populair waren coins op het vlak van artificial intelligence (AI), die met bijna 72% zijn gestegen.

Maar niet alle coins deden het relatief goed. Die rondom decentralized finance (DeFi) stegen gemiddeld met maar 3%. Voor layer-2-coins was het al helemaal dramatisch gesteld, die daalden met bijna 41%.

‘Traditionele memecoins’ het populairst?

Dat memecoins zo populair waren is niet zo’n verrassing meer, dat waren ze in april ook al. Toch ging het toen nog om een rendement van 1.312%. De sector staat er nu dus nog iets beter voor. Als we op CoinGecko kijken naar de coins die het hardst zijn gestegen, dan staan daar veel memecoins tussen.

Erg populair dit jaar zijn ‘PoliFy-coins’. Door de Amerikaanse presidentsverkiezingen zijn er verschillende nieuwe memecoins die hun naam te danken hebben aan politici zoals Donald Trump en Joe Biden. Toch zijn veel van deze tokens ook weer hard gedaald nadat bleek dat Trump zou overwegen om een officiële token te introduceren. De bestaande tokens zijn immers niets meer dan een grap.

Vooral memecoins op basis van een ‘traditioneler’ concept zoals Bonk (BONK) en dogwifhat (WIF) staan hoog op de lijst van CoinGecko. Dat soort memecoins begonnen veelal vorig jaar al met stijgen, terwijl PoliFy-coins door de verkiezingen sinds begin dit jaar pas vaak in het altcoin nieuws te vinden zijn. Bonk is sinds 1 januari bijvoorbeeld met maar 70% gestegen, terwijl de altcoin sinds oktober met maar liefst 13.000% in prijs is gestegen.


Post Views: 0

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment