Dit is hoe 2023 en 2024 zullen verlopen voor de bitcoin koers

Stefan de Graaf


De analisten van 3Fourteen Research publiceerden een interessante grafiek, waarin ze de gemiddelde uitkomst voor de economie na een agressieve rentecampagne van de Amerikaanse centrale bank in beeld brengen. Als alles volgens ‘het gemiddelde’ loopt, dan krijgen we vanaf de zomer van 2024 een recessie, waarna de markten in de periode van juni tot en met oktober 2024 hun bodems bereiken.

Moeten we ons voorbereiden op gigantische koersdalingen voor bitcoin?

Image


🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud

Rood scenario voor de bitcoin koers?

Als de grafiek van 3Fourteen Research werkelijkheid wordt, dan kunnen er nog weleens een paar lastige maanden aankomen voor de bitcoin koers.

De eerste renteverlaging zal rond maart 2024 komen, maar dat geeft volgens deze grafiek niet de verlichting waar de markt op hoopt. Sterker nog, na de eerste renteverlagingen begint de recessie waar analisten al maanden om roepen.

Gisteren publiceerden we daar ook al de bovenstaande tabel over, die ons ook leert dat de markt meestal nog een schuiver maakt na de eerste renteverlagingen.

Waarom?

Omdat je vaak ziet dat de Amerikaanse centrale bank de rente verlaagt om een reden, namelijk omdat de economie lagere rentes nodig heeft om te blijven draaien. Ze doen dit niet op de momenten dat het fantastisch gaat met de economie.

De onzekerheid heerst

Het blijft op dit moment echter lastig om de bitcoin koers op de korte termijn te voorspellen. Waarom? Omdat we aan de ene kant signalen voor een recessie zien, terwijl we aan de andere kant de potentiële lancering van de Spot Bitcoin ETF hebben, maar ook de volgende bitcoin halving en natuurlijk op de meer lange termijn het positieve effect van de renteverlagingen op de bitcoin koers.

De grote vraag blijft op dit moment of we een HARDE of een ZACHTE landing krijgen voor de Amerikaanse economie.

Met de wens van de Amerikaanse centrale bank om de rentes zo lang mogelijk op dit verhoogde niveau te houden LIJKT een harde landing onafwendbaar.

Wat denken jullie?Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment