Dit is dé indicator voor crypto bullmarkten

Stefan de Graaf


Bitcoin (BTC) begon vanaf oktober flink te stijgen in aanloop naar de nieuwe spot exchange-traded funds (ETFs) in de Verenigde Staten.

Na de lancering van de ETFs kwam de koersstijging in een versnelling terecht die leidde tot het nieuwe prijsrecord van $73.800.

De cryptomarkt houdt de prestaties van de ETFs dan ook nauw in de gaten. Echter zegt een onderzoeker dat de markt naar het verkeerde signaal kijkt. Er is een betere indicator voor de crypto bullmarkt, zegt de analist.


Bitcoin extreem bullish, maar alarmerend bericht in Ripple rechtszaak

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Dit is de belangrijkste indicator voor een crypto bullmarkt

Hoewel de bitcoin-ETFs de aandacht van de markt trekken, zou de markt volgens 10x Research haar aandacht moeten richten op stablecoins.

Stablecoins zijn cryptovaluta waarvan de waarde is gekoppeld aan een andere valuta of activa. In de meeste gevallen is dat de Amerikaanse dollar.

Stablecoins zijn zeer populair in de handel van crypto, ze dienen als brug tussen traditionele fiatvaluta en de cryptomarkt en zorgen voor liquiditeit in de markt.

Volgens Markus Thielen, oprichter van 10x Research, zouden we daarom niet naar de bitcoin-ETFs moeten kijken, maar naar de stablecoins.

“We raden aan minder aandacht te besteden aan de bitcoin ETF-stromen. Stablecoin-uitgevers zijn de nieuwe sleutelspelers die deze markt omhoog drijven.”

Stablecoins trekken twee keer zoveel geld aan als de bitcoin ETFs

Volgens de onderzoeker zou de markt vooral moeten kijken naar het aanbod van stablecoins. Een verandering in het aanbod kan namelijk een belangrijke indicator zijn over de staat van de markt. Het aanbod van stablecoins stijgt zodra gebruikers fiatgeld storten in de cryptomarkt.

De twee populairste stablecoins, tether (USDT) en usd coin (USDC), zijn in de afgelopen 30 dagen met bijna $10 miljard gegroeid, geeft 10x Research aan. Ook de volgende twee stablecoins qua marktwaarde, DAI en FDUSD, stegen flink.

Het is een duidelijk teken dat nieuw fiatgeld naar de cryptomarkt stroomt, zegt 10x Research. Opvallend is dat het ook twee keer zoveel geld is als de $5 miljard die naar de bitcoin-ETFs in de afgelopen 30 dagen stroomde.

“De uitgifte van stablecoins is twee keer zo groot en is mogelijk alleen gericht op lange termijn investeringen, in tegenstelling tot de ETF’s,” aldus het onderzoek.

Vanochtend was op Crypto Insiders te lezen dat de bitcoin-ETFs gisteren een van hun slechtste dagen tot nu toe ervaarden.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment