Dit had een €1.000 investering in Tesla in januari je nu opgeleverd

Stefan de Graaf


2023 zal de boeken ingaan als een goed jaar voor beleggers. Niet alleen bitcoin (BTC) en het gros van de cryptomarkt is fors gestegen, ook veel aandelen hebben een indrukwekkend pad afgelegd de afgelopen twaalf maanden. Als je op de eerste traditionele handelsdag van het jaar 1.000 euro in Tesla (TSLA) had gestopt, hoeveel was dat dan nu waard geweest?

Handelsplatform eToro biedt gebruikers de mogelijkheid om naast crypto ook in aandelen, zoals Tesla, te handelen. Met slechts een paar klikken kun je al een account aanmaken en het platform verkennen.


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

137% rendement

Op de eerste handelsdag van het jaar (3 januari) kon je jezelf met een investering van 108,10 dollar tot aandeelhouder van Tesla bekronen. Op het moment van schrijven is de koers van Tesla gestegen tot 256,61 dollar. Dit weerspiegelt een koersstijging van 137,38 procent.

Dit betekent dat als je op 3 januari had besloten om 1.000 euro te investeren in het bedrijf van Elon Musk, dit nu een waarde van 1.373,80 euro zou dragen. De totale winst staat dus gelijk aan 373,80 euro.

Het aandeel van Tesla heeft voornamelijk gedurende de eerste helft van het jaar in bloei gestaan. Het jaarlijkse hoogtepunt werd dan ook in juli bereikt. Om precies te zijn bereikte de koers op 18 juli een absolute piek van 293,34 dollar. Gemeten vanaf de jaarlijkse openingskoers van 108,10 dollar betreft het een koersstijging van 171,36 procent.

Tesla vs BTC: verhandel beiden op eToro

De marktkapitalisatie van Tesla is al enkele jaren enigszins vergelijkbaar met die van Bitcoin. Momenteel staat Bitcoin slechts 1 plek hoger dan Tesla op de ranglijst wat betreft grootste wereldwijde activa, zo blijkt uit data van Companies Market Cap.

Bitcoin staat met een totale marktkapitalisatie van 830 miljard dollar op plek 10, terwijl Tesla plek 11 in beslag neemt met ongeveer 790 miljard dollar. Ook aan het begin van het jaar gingen de twee activa nek aan nek, maar destijds had Tesla juist een kleine voorsprong.

De inhaalslag van bitcoin betekent logischerwijs dat het decentrale activum vooralsnog een hoger jaarlijks rendement heeft dan Tesla. De bitcoin koers staat op het moment namelijk 149,97 procent hoger dan op 1 januari.

Al met al zijn beide activa als een raket de lucht in geschoten dit jaar. Gebruikers van eToro hebben de flexibiliteit om zowel bitcoin als Tesla op te nemen in hun beleggingsportefeuilles. Ook een gediversifieerd portfolio opbouwen met verschillende activaklassen? Via deze link kun je gratis een account aanmaken en direct van start gaan.

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment