Deze Solana verzamelplaatjes stijgen hard na opmerkelijk nieuws

Stefan de Graaf


Solana (SOL) is een van de uitblinkers van de afgelopen weken binnen de bredere cryptomarkt. De grootste non-fungible token (NFT) collectie van het Solana netwerk gaat de prestaties van de onderliggende crypto achterna, aangezien het meer dan verdubbeld is recentelijk. De grote waardestijging is bovendien gelinkt aan het recente nieuws dat verschillende voormalige werknemers van de failliete cryptobeurs FTX een nieuwe crypto exchange zijn begonnen.


📈 Bitcoin verdienen? Eenvoudig vanuit huis, geen technische kennis nodig!

  • Advertentie
  • Rollman Mining

Solana NFT collectie ontploft in waarde

Het gaat hier om de zogenoemde ‘Mad Lads’ collectie. Dit is een profile picture project (PFP) dat eerder dit jaar is gelanceerd op de blockchain van Solana. Volgens data van CoinGecko staat de floor price, ofwel de bodemprijs van de collectie, momenteel gelijk aan 108,43 SOL. Iets meer dan een week geleden, op 10 november, bedroeg de floor price nog zo’n 46 SOL.

Dit betekent dat de waarde in dit tijdsbestek met maar liefst 136 procent is toegenomen. Tegelijkertijd heeft SOL ook een absurde stijging doorgemaakt de afgelopen weken. In dollar-termen is de stijging dus nóg indrukwekkender. Op 10 november stond de floor price gelijk aan ongeveer 2.070 dollar, maar inmiddels is dit gestegen tot bijna 6.500 dollar.

De marktkapitalisatie gebaseerd op de floor price bedraagt nu iets meer dan 62 miljoen dollar. Het heeft een ruime voorsprong op de nummer twee wat dat betreft, die niet verder komt dan 22,5 miljoen dollar.

Nieuwe crypto exchange in Dubai

De grote sprong komt niet zomaar uit de lucht vallen. Het is namelijk deels te verklaren uit het eerdere nieuwsbericht dat enkele ex-FTX werknemers een nieuwe cryptobeurs in Dubai hebben opgestart. Deze nieuwe exchange, genaamd Backpack Exchange, is nauw verbonden met de Mad Lads NFT-collectie.

Backpack Exchange is ontwikkeld door Trek Labs, een startup in Dubai die verbonden is met NFT wallet-app Backpack en het bedrijf hierachter, Coral. De Mad Lads collectie is ook uitgebracht door Coral en biedt houders nu exclusieve early access tot de nieuwe exchange, die in oktober een licentie heeft gekregen om in Dubai te opereren.

Mensen die geen Mad Lads NFT’s in handen hebben, zullen moeten wachten tot de bredere lancering van de cryptobeurs. Deze staat voor later deze maand op de agenda.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment