Deze cruciale ontwikkeling kan de bitcoin bullrun verpesten

Stefan de Graaf


Iedereen lijkt ervan overtuigd dat de bitcoin koers in 2024 aan een nieuwe bullrun gaat beginnen. De Amerikaanse Spot Bitcoin ETFs staan voor de deur, de volgende bitcoin halving is in aantocht en de renteverlagingen van de Amerikaanse centrale bank staan op het punt van beginnen. Er is vanuit macro-economische perspectief echter één gevaar en daar gaan we in mijn column van vandaag dieper op induiken.


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Tweewekelijkse macro-economische nieuwsbrief ontvangen?

Wil jij eenvoudig op de hoogte blijven van alle belangrijke ontwikkelingen in de financiële wereld en meer leren over de economie?

Abonneer je dan gratis op mijn nieuwsbrief De Geldpers.

Je ontvangt iedere maandag een marktupdate met de belangrijkste macro-economische ontwikkelingen voor de bitcoin koers en aandelen. Vervolgens selecteer ik iedere vrijdag de vijf belangrijkste financiële grafieken van dit moment.

Is de bullrun van bitcoin een zekerheid?

De gehele markt lijkt er op dit moment van overtuigd dat de Amerikaanse centrale bank de strijd tegen de inflatie heeft gewonnen.

Om die reden zien we dat de verwachtingen over renteverlagingen toenemen. Dat resulteert in de onderstaande grafiek, waarin we zien dat de financiële omstandigheden significant verbeterd zijn sinds de verschillende crises die we vanaf 2022 meemaakten.

Sterker nog, de financiële omstandigheden zijn op dit moment zelfs beter dan voor de Russische invasie van Oekraïne in februari 2022. Dat wil zeggen dat het momenteel, ondanks de hoge rentes, een relatief gunstig klimaat is om aan geld te komen.

Het probleem is als volgt: als de markt de financiële omstandigheden te ver laat doorslaan naar de positieve kant, dan zou dat de economische groei verbeteren, maar ook de inflatie van een nieuwe opleving kunnen voorzien.

Als de inflatie dan weer begint te stijgen, dan kan dat ervoor zorgen dat centrale banken de rente MINDER gaan verlagen. Zo zouden de financiële omstandigheden weer kunnen omslaan en dat kan een negatieve effect op de bitcoin koers en de koersen van andere financiële assets hebben.


🎁 Begin het nieuwe jaar goed: €10,- gratis crypto naar keuze

Wat kunnen we verwachten van de bitcoin koers?

In principe staat bitcoin er momenteel goed voor. Het afgelopen jaar was met een stijging van 155% meer dan indrukwekkend te noemen. Daarnaast staan nu natuurlijk de Spot Bitcoin ETF en de volgende halving op het programma.

Afbeelding
Bron: Dan Morehead/Twitter

Gezien de trend van de afgelopen 13 jaar van de bitcoin koers hoeven we ons echter geen gigantische zorgen te maken. Over het algemeen beweegt bitcoin omhoog en naar rechts, maar dat biedt natuurlijk geen garanties.

Het wordt echter interessant en zeer belangrijk om de ontwikkeling van de inflatie te blijven volgen. De kans is aanwezig dat deze blijft dalen, maar je kunt in de financiële markt nooit van zekerheden uitgaan.

Om die reden blijven we deze statistiek bij Crypto-Insiders volgen en houden we jullie op de hoogte, zodat we kunnen waarschuwen als deze ontwikkeling een realiteit dreigt te worden.


Cadeautje 🎉: Bitvavo geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀

Gratis financiële nieuwsbrief ontvangen?

Wil jij eenvoudig op de hoogte blijven van alle belangrijke ontwikkelingen in de financiële wereld en meer leren over de economie?

Abonneer je dan gratis op mijn nieuwsbrief De Geldpers.

Elke maandag en vrijdag krijg jij alles wat je moet weten over de financiële markten rechtstreeks in jouw mailbox.

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment