De top 4 beste crypto aandelen van 2023

Stefan de Graaf


Tegenwoordig richten veel bedrijven zich op de cryptocurrencies en de daaraan gerelateerde blockchain technologie. Tegelijkertijd zijn er bedrijven die hun aandelen aanzienlijk hebben zien stijgen. In dit artikel bespreken we dan ook de vier beste crypto aandelen die door positieve ontwikkelingen grote stijgingen hebben gemaakt in 2023.


Kerstcadeau 🎉: Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀

Bitcoin miner Marathon Digital Holdings (MARA)

Om te beginnen met Marathon Digital Holdings, de grootste beursgenoteerde bitcoin (BTC) miner van het moment, dat erin is geslaagd om zijn aandelenkoers flink te laten groeien in 2023. Met een marktkapitalisatie van 5,94 miljard dollar is het aandeel MARA gestegen met maar liefst 681% in 2023.

Het aandeel MARA heeft beter gepresteerd qua jaarresultaten dan 99% van alle andere aandelen op de aandelenmarkt. Op 1 januari 2023 noteerde het aandeel nog een prijs van ongeveer $3,92 op de Amerikaanse beurs NASDAQ, maar heeft het aandeel nu een waarde van $26,71.

Riot Platforms (RIOT)

Riot Platforms, de twee-na-grootste bitcoin miner, is ook flink omhooggeschoten door de heropleving van de cryptomarkt. Het aandeel RIOT wordt momenteel verhandeld op NASDAQ tegen $17,78 en is dit jaar gestegen met 424,5%.

De analist BACH, zoals hij zichzelf noemt op X, heeft laten weten in een bericht dat hij verwacht dat het aandeel RIOT op weg is naar de $100. Dat zou betekenen dat het aandeel nog een keer een waanzinnige stijging van 562% moet maken om dit prijsniveau aan te tikken.


Komende donderdag wordt cruciaal voor de bitcoin koers

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Crypto exchange Coinbase (COIN)

Het derde bedrijf Coinbase, de Amerikaanse crypto exchange en tevens bekend als eerste beursgenoteerde cryptoplatform, heeft ook uitzonderlijke resultaten geboekt in 2023. Het aandeel COIN is gestegen ten opzichte van 1 januari 2023 met 395,85% en heeft een waarde van $175,48.

Toch is de stijging wel bijzonder te noemen nadat de SEC eerder in juni een rechtszaak had aangespannen. Hierin beweert de SEC dat Coinbase opereert als een ongeregistreerde beurs en zonder vergunning de handel in effecten mogelijk maakt.


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Microstrategy (MSTR)

Het laatste crypto-aandeel dat in 2023 flink is gestegen, is van het Amerikaanse softwarebedrijf Microstrategy: MSTR. Het aandeel MSTR heeft een indrukwekkende stijging van 337,41% doorgemaakt en heeft een waarde van $619,24 op het moment van schrijven.

Microstrategy schreef op 11 augustus 2020 dat het bitcoin op de balans ging zetten. Michael Saylor, destijds CEO van Microstrategy, gaf aan dat er voor bitcoin werd gekozen omdat het naar zijn idee een betere hedge zou zijn tegen inflatie en een hoger investeringsrendement zou opleveren.

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment