De bitcoin prijsverwachting voor oud en nieuw 2023-2024

Stefan de Graaf


De bitcoin (BTC) koers is vrij volatiel vandaag. Vanmiddag steeg de munt naar een hoogtepunt van $43.300, een toename van meerdere procenten. Na een aantal uur rond dat bedrag te hebben geschommeld, keldert de koers nu weer omlaag naar de $41.900. Dat neemt echter niet weg dat de komende tijd wellicht een stijging verwacht kan worden.


🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis

Crypto analist verwacht bitcoin koersdaling, maar slaat de plank mis

Op het moment van schrijven gaat een bitcoin over de toonbank voor $41.930. De munt heeft bijna de hele dag flink in de plus gestaan, dicht bij de $43 duizend. Een belangrijke analist heeft op basis van de meest recente data een voorspelling gedaan over wat de koers de komende tijd gaat doen.

Cryptoanalist Ali_charts heeft op X (voorheen Twitter) vermeld wat de koers de komende tijd gaat doen. Volgens hem is bitcoin onder een belangrijke support zone gezakt, tussen de $41.200 en $42.200. Deze keldering leidt er volgens hem toe dat mensen gaan verkopen om verdere verliezen te voorkomen. Hierdoor kan bitcoin de komende tijd gaan dalen naar de volgende support zone tussen $37,500 en $38,700.

Tussen het schrijven van zijn analyse en de momentele stand van zaken is er veel gebeurd. Bitcoin is weer tot ver boven Ali’s aangegeven support zone gestegen. Momenteel is de munt weer teruggezakt naar de desbetreffende zone, maar bitcoin zit er niet meer onder. De aangegeven daling die Ali verwachtte is daardoor afgeweken. 

Potentiële stijging op komst voor bitcoin?

In plaats van een door Ali voorspelde selling pressure is juist de buying pressure omhoog gegaan. Doordat het beschikbare bitcoin aanbod op crypto exchanges is gedaald, is de vraag groter dan het aanbod. Dit is een van de redenen voor bitcoin om te stijgen. 

Een belangrijke resistance voor bitcoin is $43.500. Deze waarde lijkt lastig te zijn voor bitcoin om te doorbreken. Indien deze waarde doorbroken wordt, kan men een harde stijging van de koers verwachten.

Daarnaast is het marktsentiment rondom bitcoin ook positief. De populariteit van bitcoin blijft hoog, wat een bullish signaal is. Indien de stijgende populariteit ertoe leidt dat de bitcoin prijs de $43.500 doorbreekt, dan is een waarde van $45 duizend goed mogelijk. Indien dit niet gebeurt, verwacht dan een waarde tussen de $42 duizend en $43.500.

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment