Crytpto-reus start partnerschap om Roblox-achtig cryptospel te maken

Stefan de Graaf


Nadat crypto-fanaten in de afgelopen bearmarkt behoorlijk de interesse verloren in de metaverse, blijkt dat bedrijven nog steeds interesse hebben in dit concept. Ook stablecoin-uitgever Circle ziet er wel kansen in, en is daarom samen met twee andere crypto-bedrijven een joint-venture begonnen. Hun metaverse moet een Roblox-achtig tintje krijgen.


Crypto-projecten delen enorm veel ‘punten’ uit, wat houden ze in?

  • icon-altcoins

    Altcoin nieuws

Circle stapt in metaverse

In een persbericht schrijft Circle dat het samenwerkingsverband de naam ‘Overdare’ heeft gekregen en naast uit Circle zelf bestaat uit de Zuid-Koreaanse gaming- en metaversebedrijven Krafton en Naver Z. Eerstgenoemde kennen we onder andere van het spel Player’s Unknown Battlegrounds (PUBG), laatstgenoemde heeft de metaverse Zepeto ontwikkeld.

Overdare is naast de bedrijfsnaam ook de naam van het mobiele gamingplatform met ‘user-generated content’ dat de joint-venture nu ontwikkelt. Deze content wordt geproduceerd met behulp van generative AI, en moet de gebruikerservaring extra meeslepend maken. Ook komen de ontwikkelaars met ‘Overdare Studio’, een voor de pc bedoeld softwarepakket waar je op creatieve wijze ‘gaming-ervaringen voor op het platform’ kunt maken. Wat hier precies onder wordt verstaan en wat het precies voor software is, is nog niet duidelijk.

Verder zul je als gebruiker je creaties kunnen verkopen op het platform. Hiervoor heeft Circle programmeerbare wallets met ondersteuning voor USDC-betalingen geïntegreerd. Hiervoor gebruikt Overdare de op Cosmos gebaseerde Settlus-blockchain. Vooralsnog is het onduidelijk wat dit in-house handelsplatform verder precies inhoudt.

Op sociale mediaplatform X verklaart Circle-CEO Jeremy Allaire dat de Overdare-metaverse in de stijl van Roblox zal zijn. Echter zijn er nog geen afbeeldingen of concepten van het project.

Circle hard aan het groeien

Circle is al één van de grootste bedrijven in de crypto- en blockchain-sector dankzij zijn stablecoin usd coin (USDC). Toch werkt het nog steeds hard aan verder groeien. Zo heeft het begin dit jaar de eerste stap genomen voor een beursgang in de Verenigde Staten. Ook heeft het al sinds 2022 een stablecoin met de euro als onderliggende waarde genaamd euro coin (EURC).


Post Views: 75

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment