Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk

Stefan de Graaf


Een recente cyberaanval heeft de Shido blockchain community geschokt achtergelaten. Een hacker slaagde er namelijk in het Ethereum (ETH) staking contract van het platform binnen te dringen. Het resulteerde in miljarden aan Shido (SHIDO) tokens die werden weggesluisd.

Als reactie kwam SHIDO in een verwoestende neerwaartse spiraal terecht. PeckShield, een toonaangevend blockchain beveiligingsbedrijf, bracht het nieuws naar buiten en rapporteerde een waardedaling van maar liefst 94%.

Details van de cryptodiefstal

Een onderzoeker, die op X bekendstaat onder zijn pseudoniem ZachXBT, heeft op platform X interessante details onthuld over hoe de hacker erin slaagde de Shido tokens te bemachtigen. De digitale valuta werd eerst overgebracht naar het cross chain protocol Layerswap, een systeem dat verschillende blockchainnetwerken met elkaar verbindt.

Vervolgens werd het verplaatst naar het Arbitrum (ARB) blockchain, wat een schaalbaarheidsoplossing is voor Ethereum. Daarnaast heeft ZachXBT de vermoedelijke echte identiteit van de eigenaar van de wallet die de overdracht financierde, aan het licht gebracht. In eerste instantie leek deze persoon zelf slachtoffer te zijn van de hack.

PeckShield meldt dat de hacker op deze manier meer dan 4,3 miljard Shido tokens wist te ontvreemden. Dit is bijna de helft van de totale circulerende voorraad van ongeveer 9 miljard tokens. Deze gestolen tokens vertegenwoordigen een aanzienlijke waarde, geschat op ongeveer $35 miljoen, voordat de prijsdaling plaatsvond.

De gigantische crash van SHIDO. Bron: CoinMarketCap.

Officiële verklaring Shido

Na de aanval kwam het Shido team met een officiële verklaring waarin ze beweren verdere bedreigingen te hebben afgewend en dat er een onderzoek is gestart. Ze riepen de hacker op om contact op te nemen om te onderhandelen over een mogelijke beloning en beloofden gebruikers die hun tokens hadden gestaked hun activa terug te geven.

Shido kondigde op 24 februari op platform X aan dat de mainnet lancering binnenkort zou plaatsvinden. SHIDO kon al worden gestaked op de gedecentraliseerde exchange (DEX) van het project, waardoor houders een jaarlijks rendement van 8% konden verdienen.

Tijdelijk 20 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 20 euro crypto van jouw keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak €20,- gratis


Post Views: 6.817Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment