Cryptohandelaar verliest ruim 1 miljoen dollar door ‘hard fork’

Stefan de Graaf


Een anonieme cryptohandelaar beweert een aanzienlijk bedrag te hebben verloren aan 0L Network (LIBRA). Verschillende personen zouden vervroegd toegang hebben gekregen tot de token. Om dit te bestrijden, besloot het team van ontwikkelaars deze gebruikers af te splitsen van het netwerk; een hard fork. Maar tussen die gebruikers zat ook één onschuldige. En die is nu meer dan een miljoen kwijt.

Man verliest $68 miljoen aan bitcoin door ‘adresvergiftiging’

Man verliest $68 miljoen aan bitcoin door 'adresvergiftiging'

Onschuldige crypto gebruikers getroffen

Handelaar ‘NN’ meldt dat hij ongeveer $1,47 miljoen aan Libra-tokens heeft verloren. Dit gebeurde na een hard fork die naar verluidt zonder overleg met de community plaatsvond. In een post op X op 8 mei beweert NN: 

“Het team achter @0LNetwork (LIBRA) besloot een hard fork uit te voeren vanwege een losgeslagen kernlid’. Deze fork resulteerde in een vernietiging van 4% van de totale voorraad en heeft ook de portemonnees geburnd van onschuldige mensen, inclusief tokens die bijna 2 jaar geleden waren gekocht.”

De problemen ontstonden toen een bug in het systeem het mogelijk maakte voor enkele insiders om sneller toegang te krijgen tot hun tokens. Ondanks eerdere waarschuwingen negeerde het team het probleem lange tijd vanwege de lage waarde van de Libra-token. 

Pas nadat de waarde was gestegen, greep het team in. Dit resulteerde in het verwijderen/afsplitsen van wallets die volgens het team het beveiligingslek zouden hebben misbruikt. Volgens NN was het echter vrijwel onmogelijk om onschuldige van schuldige wallets te onderscheiden, wat leidde tot onrechtvaardige verliezen.

Verliezen en verdere ophef

NN beweert dat hij meer dan 147 miljoen Libra-tokens had gekocht in februari 2023 en later bijdroeg aan het marketingteam van het protocol. Hij en andere slachtoffers werden naar verluidt ook uit de Discord-groep gezet na het stellen van kritische vragen over de hard fork. De waarde van de Libra-token is sindsdien met meer dan 58% gedaald.

De lijst van verdachte wallets, opgesteld door een van de kernleden van het project, was volgens NN niet openbaar beschikbaar. Dit gebrek aan transparantie leidde tot verdere ophef, vooral omdat insiders eerder zelf zouden hebben geprofiteerd van de bug.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment