Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk

Stefan de Graaf


Je ziet niet vaak dat een beursgenoteerd bedrijf in een goedlopende sector in de problemen verkeert. Toch is dit nu het geval voor Bakkt, een institutionele cryptobeurs en custodian. Het bedrijf zit in geldnood, en overweegt daarom verschillende opties.


🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Crypto exchange Bakkt overweegt verkoop bedrijfstak

Bakkt kondigde in maart aan dat het in geldnood zit. Het bedrijf was er op dat moment van overtuigd dat er nog genoeg geld was om de komende 12 maanden operationeel te blijven. Toch is een langdurigere operationele winst en genoeg omzet behalen op dat moment niet gelukt. Of het zijn activiteiten door zou zetten, zou afhankelijk zijn van hoe goed het in staat is om genoeg geld op te halen. Hiervoor probeerde het 150 miljoen dollar aan aandelen op te halen.

De problemen zijn bijzonder, want het in Georgië gezetelde Bakkt is het dochterbedrijf van het gigantische Intercontinental Exchange (ICE). ICE is ook het moederbedrijf van onder andere de New York Stock Exchange (NYSE) en talloze andere belangrijke financiële instituten.

Om de problemen te verzachten overweegt Bakkt nu nieuwe opties, schrijft Bloomberg op basis van meerdere van zijn eigen bronnen. Het zou gaan om verschillende keuzemogelijkheden, waaronder het afsplitsen van bepaalde bedrijfsonderdelen. Het is niet duidelijk om welke bedrijfsonderdelen het zou gaan. Ook is niet duidelijk welke andere opties er worden overwogen.

Steeds meer financiële reuzen in crypto

Bakkt werd in 2019 met veel furore officieel gelanceerd, inclusief zijn eigen bitcoin (BTC) futurescontracten. Het smeedde zelfs samenwerkingsverbanden met onder andere Amazon, Microsoft en Starbucks. Het bedrijf is ook een PayPal-achtige betalingsprovider, en wilde zo consumenten laten betalen met cryptocurrencies. In 2021 ging het cryptobedrijf naar de beurs, maar ook hier sloeg het nooit echt aan.

Terwijl Bakkt het moeilijk heeft, overwegen verschillende andere bedrijven juist om de crypto-wereld in te stappen. In mei kondigde de Chicago Mercantile Exchange (CME), één van de grootste beurzen ter wereld, aan interesse te hebben om een crypto exchange te beginnen.

Zelfs JP Morgan, lang een criticus op het gebied van crypto en blockchain, doet steeds meer met deze technologieën. JP Morgan-CEO Jamie Dimon spreekt regelmatig over bitcoin (BTC) met een negatieve houding, maar toch maakt de grootste bank ter wereld regelmatig bekend dat het bezig is met blockchain. Onlangs werd zelfs duidelijk dat de bank heeft geïnvesteerd in bitcoin-ETF’s.


Post Views: 0

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment