Crypto whales versturen miljoenen aan dogecoin op weg naar maanlanding

Stefan de Graaf


De afgelopen paar maanden zijn de koersen van veel cryptocurrencies drastisch gestegen, maar de dogecoin koers bleef een beetje beteugeld. Eerder deze week verstuurden dogecoin whales plotseling grote bedragen. Het heeft misschien te maken met de bijzondere aan dogecoin (DOGE) gekoppelde maanlanding.


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Enorm veel DOGE verstuurd naar exchanges

Op sociale mediaplatform X waarschuwde Whale Alert op 1 januari dat een onbekend walletadres bijna 57 miljoen DOGE ter waarde van 5 miljoen dollar naar Coinbase heeft verstuurd. Op 4 januari kwam hier een transactie van precies 300 miljoen DOGE naar Binance bij. Die middag volgden transacties van ruim 307 miljoen DOGE (25 miljoen dollar) en 883 miljoen DOGE (73 miljoen dollar).

Whale Alert haalt deze informatie uit on-chain data. Zoals meestal hebben we hierdoor maar weinig details over de transacties. Wel kunnen we in dit geval externe factoren aan de transacties koppelen als mogelijke beweegreden voor de whales.

Dogecoin letterlijk naar de maan

SpaceX zal namelijk op 3 februari een raket naar de maan sturen met daarin een satelliet. Het apparaat draagt de naam Doge-1. SpaceX-topman Elon Musk onthulde in 2021 al het plan voor de lancering, die bovendien volledig met DOGE gefinancierd is.

Het is bovendien niet de enige ruimtemissie waar de memecoin bij betrokken is. Er zal namelijk niet alleen een satelliet naar de maan worden gezonden, maar ook een maanwagentje genaamd de Peregrine Lunar Lander. Hier zit onder andere een tijdscapsule in, met daarin naast aan Bitcoin (BTC) gerelateerde voorwerpen ook een fysiek dogecoin-muntje.


Crypto alert: $600 miljoen aan tokens vrijgegeven deze maand

  • icon-altcoins

    Altcoin nieuws

Dogecoin sell-the-news nieuws?

Mochten de overboekingen inderdaad te maken hebben met de maanmissies, dan zouden de verkopen op een sell-the-news-situatie kunnen duiden. Het zou uiteraard ook iets anders kunnen signaleren.

Als de whales nu zouden verkopen, dan hebben ze in ieder geval de top gemist als ze al langer hun coins hebben aangehouden. De piek was namelijk al in mei 2021, en daarna bevond de koers zich in een zware neerwaartse trend van 93% van de piek naar de bodem. Dogecoin steeg in 2023 met ongeveer 96% ten opzichte van de Amerikaanse dollar.

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment