Crypto-whales kopen miljoenen aan memecoins tijdens crash

Stefan de Graaf


Een flinke dip in de markt veroorzaakt vaak een hoop reactie vanuit cryptohandelaren. De één verkoopt in paniek, terwijl de andere handelaar zich juist meer inkoopt. Dat laatste besloten twee Solana (SOL) whales afgelopen weekend te doen met meerdere memecoins.


🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze

Crash op de cryptomarkt

In het weekend kwam het nieuws naar buiten dat Iran besloot Israël aan te vallen met drones. Deze gebeurtenissen hadden een grote impact op de cryptomarkt. Zo zakten vrijwel alle coins in korte tijd hard naar beneden. Hierdoor werden veel posities geliquideerd, wat het neerwaartse effect alleen nog maar verder versterkte. Naast bitcoin (BTC) en de verschillende altcoins, daalde zelfs goud en zilver in waarde door de situatie in Israël.

Whales kopen en verkopen tijdens crash

Ondanks de dip kwamen er uit een blockchain analyse van Lookonchain twee Solana whales naar voren, die hun wallets flink hebben uitgebreid. Zo kochten zij onder andere Slerf (SLERF), Book of Meme (BOME) en Jeo Boden (BODEN). Deze transacties vonden plaats op de handelsplatformen van Binance en Kucoin. De whales gaven samen ruim twee miljoen dollar uit aan de memecoins.

Volgens Lookonchain waren zeker niet alle whales flink aan het inkopen. Zo zagen zij vier whales, welke uit paniek op of rond het diepste punt van de dip een grote hoeveelheid verkochten. Samen verkochten zij 5,68 miljoen dogwifhat(WIF) met een totale waarde van maar liefst 12 miljoen dollar. 

“Buy the dip”

Dat whales profiteren van een grote crash op de cryptomarkt komt vaker voor. Zo ook vorig jaar, toen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) verschillende crypto exchanges aanklaagde. Grote spelers op de markt worden niet afgeschrikt door grote dips. Zij zien dit meestal als een perfect moment om zich meer in te kopen.

Tijdens een dip is de term “buy the dip” veel gehoord in cryptoland. Cryptohandelaren die veel vertrouwen hebben in een specifieke coin, besluiten op deze momenten vaak om nog meer in te kopen tegen een gunstige prijs.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.


Post Views: 1.456

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment