crypto-wallet MetaMask lanceert nieuwe privacy-update

Stefan de Graaf


De crypto-industrie blijft maar doorgroeien, wat betekent dat de maatschappij steeds meer rekening moet houden met wat dit precies betekent. Ook privacy is daarin een belangrijk aandachtspunt. In MetaMask is vanaf nu meer mogelijk om je privacy te beschermen.

Grote cryptobeurs onderzoekt enorme diefstal bij klanten

Grote cryptobeurs onderzoekt enorme diefstal bij klanten

Meer opties in crypto-opslagprovider MetaMask

In een persbericht schrijft MetaMask-moederbedrijf Consensys dat het zijn privacybeleid heeft aangepast. Meestal is zo’n soort mededeling niet zo positief, maar in dit geval is het dat wel. Consensys laat MetaMask-gebruikers nu namelijk zelf kiezen hoe het bedrijf je gebruikersdata gebruikt.

Ook zegt het vanaf nu duidelijker te zijn over welke gegevens worden verzameld. Dat lijken voornamelijk IP-adressen te zijn, alhoewel dit één van de gegevens is waarvan je het verzamelen kunt uitschakelen. Private keys en de meeste persoonsgebonden en financiële informatie worden niet verzameld. Die laatste twee worden uitsluitend verzameld als dat gepast is voor de dienstverlening.

In een extra bericht zet het team van MetaMask waar je allemaal invloed over hebt. Zo kun je ‘basisfunctionaliteit’ uitschakelen, waardoor je geen extra informatie meer ontvangt zoals gas-verbruik bij transacties, extra informatie over tokens en waarschuwingen over eventueel risicovolle websites. Hiervoor verzamelt Consensys informatie, maar dit kun je dus uitzetten.

MetaMask communiceert met blockchain-netwerken, waar het zogeheten remote procedure calls (RCP’s) voor nodig heeft. Sinds de update kun je de instellingen hiervoor aanpassen, zodat je meer controle hebt over waar je gegevens naartoe stuurt.

MetaMask blijft doorgroeien

Voor extra veiligheid kan MetaMask je beveiligingsnotificaties sturen bij het gebruik van decentrale applicaties (dApps) en smart contracts, maar ook dit kun je uitschakelen. De phishing-detectiefuncties zijn op een vergelijkbare manier te configureren.

Verder heeft MetaMask een aantal praktische veranderingen. Vroeger moest je gericht zoeken naar tokens in je MetaMask-wallet, maar inmiddels is dit niet meer nodig. Toch kun je ook dit uitzetten. Hetzelfde geldt voor het afbeelden van non-fungible tokens (NFT’s) in je wallet en nicknames bij het gebruik van smart contracts.

Er is in korte tijd een hoop veranderd in MetaMask, waardoor het gebruik van de app een stuk praktischer is geworden. Zo kun je sinds vorig jaar direct vanuit MetaMask crypto kopen. Daarvoor is ondersteuning voor een flink aantal blockchains en in verschillende landen. Volgens geruchten wil Consensys hier nog een stuk verder in gaan. Binnenkort moet je naar verluidt bitcoin (BTC) kunnen kopen via MetaMask.


Post Views: 430

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment