crypto verschuiving in de maak?

Stefan de Graaf


Dit jaar is het voornamelijk bitcoin (BTC) dat de schijnwerpers op zich heeft laten richten. De bitcoin koers is met bijna 130 procent gestegen, waarmee het beter heeft gepresteerd dan altcoins zoals ethereum (ETH). De afgelopen weken is ethereum echter bezig aan een inhaalslag en is het in waarde gestegen ten opzichte van bitcoin. Kunnen we spreken van een naderend altseason?


📈 Bitcoin verdienen? Eenvoudig vanuit huis, geen technische kennis nodig!

  • Advertentie
  • Rollman Mining

ETH stijgt ten opzichte van BTC

Eind oktober bereikte de bitcoin dominantie zijn jaarlijkse hoogtepunt van boven de 54 procent. Dit betekent dat bitcoin op dat moment meer dan 54 procent van de totale cryptomarkt in beslag nam. Gedurende 2023 heeft dit percentage een grote opwaartse trend meegemaakt, aangezien de dominantie op de eerste dag van het jaar nog gelijkstond aan grofweg 42 procent.

Hieruit kun je concluderen dat bitcoin beter heeft gepresteerd dan de rest van de markt. Dit betekent echter niet dat er geen altcoins zijn die bitcoin hebben verslagen.

Sinds de absolute piek van eind oktober is de altcoinmarkt echter flink opgeveerd. Het ETH/BTC paar is sinds de low van eind oktober met maar liefst 9 procent gestegen. Deze verschuiving heeft deels te maken met BlackRock dat een aanvraag bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft ingediend voor een Ethereum beursfonds.

Tijd voor altcoin seizoen?

De heropleving van ethereum ten opzichte van bitcoin suggereert mogelijke verdere bloei voor andere altcoins. De afgelopen weken stonden verschillende altcoins als solana (SOL) en ripple (XRP) al volop in de schijnwerpers, maar kan deze trend wellicht doorgezet worden de komende maanden?

Crypto-analist Benjamin Cowen heeft in een reeks berichten op X zijn verwachting gedeeld dat de altcoinmarkt pas echt op stoom zal komen als de Federal Reserve (FED), ofwel de Amerikaanse centrale bank, zal beginnen met het verlagen van de rente, wat mogelijk ergens volgend jaar staat te gebeuren. Dit is echter grotendeels afhankelijk van de ontwikkelingen van de Amerikaanse economie.

Cowen herhaalt dan ook zijn veronderstelling dat crypto-portfolio’s gedomineerd door bitcoin de neiging hebben om beter te presteren in zogenoemde ‘pre-halving’ jaren. Volgend jaar zal dit beeld echter wel eens kunnen veranderen volgens de analist.

Post Views: 10

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment