Crypto van ChatGPT CEO in de problemen, huiszoekingen bij Worldcoin

Stefan de Graaf


De autoriteiten in Hongkong doen onderzoek naar Worldcoin (WLD), een crypto project dat zich focust op identiteitsverificatie. Het Office of the Privacy Commissioner for Personal Data (PCPD) van de regio baart zich zorgen over de privacy van persoonsgegevens.


Start gratis met crypto šŸ“ˆ: Bitvavo geeft alle Nederlanders vandaag ā‚¬10 gratis crypto naar keuze šŸš€. Meld je vandaag aan šŸš€

Huiszoekingen bij Worldcoin panden

De informatie die via irisscans van gebruikers wordt verzameld, wordt als gevoelig beschouwd volgens de regelgevende richtlijnen in Hong Kong. Volgens de PCPD moeten alle persoonsgegevens die door Worldcoin worden verzameld, worden gedaan met een wettig doel dat gerelateerd is aan de activiteiten van het project.

PCPD heeft huiszoekingsbevelen uitgevoerd in zes Hongkongse panden die Worldcoin bezit. De overheidsinstantie verzamelde documenten en informatie, op zoek naar een mogelijke schending van de privacywetten. De actie onderstreept de uitdagingen waarmee nieuwe technologieƫn en bedrijven geconfronteerd worden op het gebied van regelgeving.

Advertisement
Wat is Worldcoin?

Worldcoin werd in 2019 opgericht door Sam Altman, die we ook kennen als CEO van het bedrijf achter ChatGPT en Dall-e. Het project heeft een nobel streven om een unieke wereldwijde digitale identiteit voor elke persoon te creƫren. Het gebruikt geavanceerde technologie, waaronder iris-scannende apparaten genaamd orbs.

Sinds de aankondiging in 2021 en de officiƫle lancering in juli 2023, hebben meer dan 5 miljoen mensen zich aangemeld bij Worldcoin en accounts aangemaakt met hun identiteiten. Hoe meer mensen zich aansluiten bij het netwerk, des te groter de digitale inclusiviteit.


Dogecoin bereikt recordaantal adressen na stijging van 1100%

  • icon-altcoins

    Altcoin nieuws

Spot bitcoin ETFs in Hongkong

Hoewel Hongkong Worldcoin hard lijkt aan te pakken, staat de regio over het algemeen bekend als crypto vriendelijk. De Securities and Futures Commission (SFC) van de regio heeft aangekondigd open te staan voor het toelaten van Spot exchange traded funds (ETFā€™s), vergelijkbaar zoals we recent in Amerika zagen.

Het goedkeuren van een Bitcoin (BTC) Spot ETF zou niet alleen de crypto ambities van Hongkong versterken, maar ook dienen als een mijlpaal voor Oost-Aziƫ. De ontwikkelingen onderstrepen de proactieve houding van de regio in het vaststellen van heldere regelgeving voor cryptocurrencies.


Donald Trump crypto memecoin levert oud-president $1 miljoen op

  • icon-altcoins

    Altcoin nieuws

Win crypto met de gratis crypto-quiz

Crypto Insiders organiseert een crypto-quiz over januari. De quiz start vandaag, 2 februari, om 13:00. Win 4 miljoen Shiba Inu, 30 XRP of een van de andere prijzen. Volg ons op Instagram en doe vanaf 13:00 mee met de crypto quiz!

Meedoen


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment