Crypto Radar: bitcoin crasht verder, nadert $63.000

Stefan de Graaf


De bitcoin (BTC) koers is gedaald tot een nieuw dieptepunt van vlak boven de $63.000, wat de laagste prijs sinds 15 mei markeert. Gisteren zorgde de doorbraak van bitcoin boven de $66.000 nog voor optimisme in de cryptomarkt, maar vandaag is de markt weer in zijn vertrouwde negatieve sleur teruggekeerd. Terwijl bitcoin een bloedbad richting $60.000 lijkt te riskeren, hebben ook altcoins weer harde klappen gekregen vandaag. In deze marktupdate delen we de meest opvallende koersbewegingen van de afgelopen dag.

Blik op de markt

 • Op het moment van schrijven is de totale crypto-marktkapitalisatie 2,46 biljoen dollar, wat 1,9% lager is dan 24 uur geleden.
 • Momenteel bedraagt de prijs van bitcoin 59.883 euro op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo. De gemiddelde prijs van bitcoin op alle grote beurzen is 64.012 dollar. Bitcoin heeft nu 51,3% van de markt in handen. Dit percentage is iets gestegen sinds gisteren.
 • Er is voor 80,96 miljard dollar aan crypto verhandeld de afgelopen dag.

Bitcoin lijkt zijn steunniveau van om en nabij de $64.500 te zijn verloren. De kans op een verdere crash richting de volgende halte van vlak boven de $60.000 lijkt met de dag toe te nemen. Hier zullen de bulls alles op alles moeten zetten om stand te houden, aangezien dit de onderkant van de maandenlange consolidatiefase markeert.

De hardste crypto stijgers, waaronder fantom (FTM)

Hoewel bitcoin zijn neergaande trend in een hogere versnelling heeft voortgezet, zijn er wat altcoins die aan een daling zijn ontsnapt. Binnen de gehele top 100 zijn er zo’n 20 altcoins die groen kleuren. De grootste stijgers uit de top 100 zijn fantom (FTM), notcoin (NOT) en uniswap (UNI). Zij presteerden de afgelopen 24 uur als volgt:

 • Fantom (FTM): +6,83%
 • Notcoin (NOT): +4,26%
 • Uniswap (UNI): 4,18%
 • Ethereum name service (ENS): +4,08%
 • Gala (GALA): +3,39%

De hardste crypto dalers, waaronder dogwifhat (WIF)

De meeste altcoins gaan vandaag logischerwijs bitcoin achterna met een prijsdaling. Altcoins hebben de afgelopen tijd al veel harde klappen ontvangen, maar vandaag blijven de dalingen enigszins binnen de perken. Veel munten staan echter significant lager dan gisteren. De grootste dalers uit de top 50 zijn dogwifhat (WIF), monero (XMR) en bittensor (TAO). Zij presteerden de afgelopen 24 uur als volgt:

 • Dogwifhat (WIF): -7,37%
 • Monero (XMR): -5,01%
 • Bittensor (TAO): -4,98%
 • Arweave (AR): -3,28%
 • Render (RNDR): -3,13%

Net buiten de top 50 zijn er nog meer memecoins die in de lijst van hardste dalers genoteerd zijn. Floki (FLOKI) en bonk (BONK) trekken aandacht met dalingen van respectievelijk 4,31% en 3,91%.

Het belangrijkste crypto nieuws van vandaag

Het beursgenoteerde MicroStrategy, een van de grootste bitcoin-houders ter wereld, kondigde vandaag een nieuwe bitcoin-aankoop aan. De Amerikaanse softwareleverancier heeft 11.931 bitcoins aangeschaft voor een totaalbedrag van ongeveer 786 miljoen.

De aankoop is bewerkstelligd met de eerder aangekondigde uitgifte van converteerbare obligaties.

Het totale BTC-bezit van MicroStrategy komt nu uit op 226.331 BTC, ter waarde van ongeveer $14,6 miljard.

10 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis


Post Views: 336

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment