Crypto netwerk grijpt de aandacht na ontgrendeling van $341 miljoen

Stefan de Graaf


Het crypto netwerk Chainlink (LINK) heeft vandaag een megabedrag, namelijk $341 miljoen, aan chainlink tokens ontgrendeld. De afgelopen dag is de cryptocurrency met meerdere procenten gedaald, wat wellicht met de ontgrendeling te maken zou kunnen hebben. Over de afgelopen week staat de populaire coin nog steeds tientallen procenten in de plus.


Crypto project van Nederlandse bodem deelt grote plannen: verwachtingen

  • icon-altcoins

    Altcoin nieuws

Netwerk ontgrendelt megabedrag aan chainlink tokens

Volgens data van SpotOnChain heeft het Chainlink netwerk een megabedrag aan tokens ontgrendeld. Het gaat om 19 miljoen stuks, met een gezamenlijke waarde van maar liefst $341 miljoen. Daarvan werden 15,95 miljoen stuks ($287 miljoen) naar de crypto exchange Binance verzonden en 3,05 miljoen stuks ($54,3 miljoen) naar een multisig wallet. Dat is een veelgebruikte opslag voor bedrijven en/of organisaties.

De ontgrendeling is onderdeel van een langere reeks. Sinds augustus 2022 heeft het Chainlink netwerk in totaal al 106 miljoen chainlink tokens op de markt gebracht. De gemiddelde prijs in acht nemende bedraagt het in totaal $960 miljoen. Chainlink heeft echter een fikse stijging doorgemaakt de afgelopen tijd. Met de huidige prijs zouden 106 miljoen LINK tokens maar liefst $1,9 miljard waard zijn.

Chainlink’s totale marktkapitalisatie is nu $10,6 miljard. Daarnaast heeft de munt een indrukwekkend handelsvolume van $930 miljoen, waarmee het op de zevende plek staat van meest verhandelde token. Op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo is chainlink eveneens populair. Daar staat het op de vierde plek van meest verhandelde cryptocurrencies.

Cryptocurrencies behalen successen

Eergisteren knalde de munt door de resistance zone, en stevende hard af op de 19 dollar. Dat niveau werd bijna bereikt, maar de koers ketste op $18,75 af. Momenteel gaat één chainlink token over de toonbank voor $18,-. Over de afgelopen week staat de koers 25,9% in de plus, over de afgelopen maand is dat 14,4%. Dit valt echter in het niets vergeleken met de stijging over het laatste jaar; die bedraagt maar liefst 150%.

Chainlink is niet de enige waarvan een grote hoeveelheid tokens zijn ontgrendeld. Ook Ripple’s munt, XRP, wordt in enorme hoeveelheden vrijgegeven als onderdeel van hun escrow programma. Het bedraagt maar liefst een miljard stuks per maand. Daarvan gaat echter niet alles direct de markt op; vaak gaan 900 miljard stuks gewoon weer de opslag in. Tot februari 2027 zullen er XRP tokens worden ontgrendeld.

Vragen over dit nieuws? Doe gratis mee met onze bruisende Discord-community van meer dan 9000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.


Post Views: 115

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment