Crypto neemt opmerkelijke hoofdrol in Simpsons aflevering

Stefan de Graaf


De wereld van crypto is geen onbekende voor The Simpsons, de wereldberoemde Amerikaanse komedieserie die al sinds 1989 wordt uitgezonden. Het fictieve gezin is al in meerdere afleveringen in aanraking gekomen met crypto en de onderliggende blockchain. In een recente Halloween-aflevering was het wederom raak: dit keer namen non-fungible tokens (NFT’s) en de blockchaintechnologie een hoofdrol bij the Simpsons


🔔 Vandaag: €56 goud gratis

NFT avontuur The Simpsons

Het gezin Simpson, bestaande uit vader Homer, moeder Marge en hun kinderen Bart, Lisa en Maggie, raakte verwikkeld in een ware blockchain-strijd tijdens Treehouse of Horror 34, de speciale Halloween-aflevering van The Simpsons. Om precies te zijn gaat het om de episode genaamd ‘Wild Barts Can’t Be Token’, dat gisteren op de Amerikaanse televisie verscheen.

In de aflevering werd Bart per ongeluk als NFT op de blockchain gezet. Zijn moeder Marge gaat vervolgens op avontuur in een blockchain-rijk om hem te redden. De show maakte ook grappen over de speculatieve aard van NFT’s, refererend naar de gigantische hype van 2021.

Homer was aanvankelijk namelijk erg ontzet vanwege het feit dat Bart omgetoverd was tot NFT, maar al snel overheerste een euforisch gevoel nadat hij achter de onderliggende waarde van 1,5 miljoen dollar kwam. In 2021, tijdens de gekte omtrent NFT’s, gingen ook veel plaatjes voor ongekende bedragen over de toonbank.

De speciale aflevering bevatte tevens verwijzingen naar veel grote NFT-collecties en artiesten, waaronder de Bored Ape Yacht Club (BAYC) en Beeple. Ook was er een ‘FOMO-meter’ en een sculptuur van Satoshi Nakamoto, de oprichter van Bitcoin (BTC), met een fysieke bitcoin in zijn hand.

Eerdere crypto verschijningen

Zoals gezegd is crypto al vaker aan bod gekomen bij de iconische televisieserie. De show staat bekend om zijn satirische kijk op moderne gebeurtenissen en trends, en crypto is daarop geen uitzondering. Op humoristische wijze zijn de risico’s en complexiteit van de industrie al enkele keren naar voren gebracht.

Zo introduceerde eind vorig jaar, tijdens de aflevering genaamd ‘Bart’s in Jail’, een mysterieus figuur, die lijkt op Elon Musk, een nieuwe digitale valuta genaamd ‘Kryptos’. De Simpsons-familie koopt deze cryptomunt om de borgsom van Bart te betalen en raakt verstrikt in de crypto-wereld.

In 2020, tijdens de aflevering genaamd ‘Frinkcoin’, ontdekte Professor Frink dat mensen meer vertrouwen hebben in een cryptomunt die hij tot leven heeft gebracht dan de Amerikaanse dollar. In deze aflevering wordt bovendien de werking van crypto en blockchaintechnologie uitgelegd.





Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment