Crypto markt volatiel, maar deze munten schitteren

Stefan de Graaf


Van een veelbelovende start naar een mineurmoment: volatiliteit domineert vandaag de crypto markt. Ondanks de recente tegenslag wat betreft de ontdekking van een grote kwetsbaarheid dat veel crypto-gebruikers aangaat, staan bitcoin (BTC) en het gros van de markt significant in de plus ten opzichte van gisteren. Injective (INJ) steelt de show momenteel, maar er zijn meer uitblinkers op te merken.


Goed nieuws! 🎉 Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀

Blik op de markt

De totale marktkapitalisatie van de gehele crypto markt is de afgelopen 24 uur met 3,28% gestegen tot 1,61 biljoen dollar. Er is voor 74,27 miljard dollar aan cryptovaluta verhandeld in de afgelopen dag. Dit is een toename van 13,15% sinds ten opzichte van gisteren.

Bitcoin is de afgelopen 24 uur met 2,31% gestegen tot een huidige prijs van 42.646 dollar. Hiermee vertegenwoordigt bitcoin momenteel 52% van de gehele cryptomarkt. Dit percentage is nagenoeg hetzelfde als gisteren.

Advertisement

Hardste crypto stijgers

Bij het bekijken van de top 50 cryptomunten is groen duidelijk de dominante kleur. Veel altcoins volgen simpelweg de koers van bitcoin en staan significant hoger dan 24 uur geleden. Alle aandacht gaat momenteel uit naar injective die met 19,57% is gestegen. Injective is deze week als een raket de lucht in geschoten en behaalde gisteren zelfs een nieuwe all-time high.

Dit heeft het optimisme tot een hoger niveau getild en vandaag voor een nieuws koersexplosie gezorgd. Het is een van de weinige munten die vóór de Bitcoin halving een nieuwe recordprijs vestigt. Over de afgelopen 7 dagen is injective met maar liefst 81,04% gestegen.

Andere uitblinkers van vandaag zijn celestia (TIA), render (RNDR) en stacks (STX). Celestia staat 13,44% hoger dan 24 uur geleden, render is met 12,11% gestegen en stacks met 10,82%.


🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis

Hardste crypto dalers

Binnen de top 50 cryptomunten zijn er hier en daar ook wat zeldzame dalers op te merken. FTX token (FTT) is de grootste verliezer van vandaag met een daling van 5,44%. De top 3 wordt aangevuld met avalanche (AVAX) en aptos (APT) die respectievelijk 2,32% en 2,02% in hebben geleverd.


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitvavo geeft 20 euro gratis crypto

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum (ETH) te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo alleen deze maand 20 euro gratis aan nieuwe gebruikers die minimaal 10 euro op het platform storten. Maak via deze link een account aan bij Bitvavo en ontvang 20 euro gratis, én handel de eerste 10.000 euro zonder transactiekosten.

Belangrijkste crypto nieuws van vandaag

Ondanks het feit dat de markt in het groen kleurt, overheerst momenteel een domper in het crypto-land. Eerder vandaag werd er een kwaadaardige code gevonden in softwarebibliotheken voor Ledger’s Connect Kit,  een applicatie die blockchain-apps verbindt met Ledger-apparaten. Als gevolg kreeg bitcoin, en de gehele crypto markt, een flinke dreun te verwerken. Terwijl gebruikers worden afgeraden om decentrale applicaties (dApps) in gebruik te nemen in combinatie met een Ledger hardware wallet, wordt er achter de schermen hard gewerkt om het probleem te verhelpen.

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment