Crypto kan potentieel betaalmiddel worden op Elon Musk’s X

Stefan de Graaf


Het social media platform X, voorheen Twitter, gaat vanaf midden-2024 betalingsdiensten ondersteunen. Dit is een grote stap naar het realiseren van een zogenaamde ‘everything app’, dit is een app die een wijd spectrum aan diensten ondersteunt. Of dit echter betekent dat het platform van Elon Musk crypto betalingen gaat ondersteunen is onduidelijk.


Crypto firma’s verzamelen ‘war chest’ voor Amerikaanse verkiezingen

  • icon-overheidregulatie

    Overheid en regulatie

Sociale mediaplatform X (Twitter) gaat betalingsdiensten lanceren

In een gesprek op X met Cathie Woods, de CEO van ARK Invest, liet Elon Musk doorschemeren dat de app “ergens halverwege 2024” betalingsdiensten zal lanceren. Vooralsnog moet er gewacht worden op de goedkeuring van meerdere betalingslicenties.

Musk zegt ook dat hij aanvankelijk de betalingsdiensten op X eerder wilde uitrollen. Bureaucratische obstakels staken hier echter een stokje voor. Ook zegt hij dat X “een beetje laat was” met het indienen van de nodige documenten om te voldoen aan de licentie-eisen.

Crypto als betaalmiddel op X?

Maar betekent de lancering van betalingsdiensten op de app dat er een integratie van crypto zal plaatsvinden? Musk is namelijk al jarenlang uitgesproken fan van crypto, en in het bijzonder van dogecoin (DOGE). Menig crypto fan anticipeert dus wel stiekem dat Musk iets met crypto zal gaan doen op zijn social media platform X. Bij zijn autobedrijf Tesla kan er immers ook met dogecoin worden betaald.

Ook investeerde Tesla in het verleden in bitcoin. De bitcoin aankoop van Tesla was in februari 2021 reusachtig nieuws en was een grote katalysator voor de bullrun die er op volgde. Van de aanvankelijke bitcoin investering van $1,5 miljard staat er nog maar $148 miljoen aan BTC op de balans van Tesla.

Helaas zijn er tot dusverre geen gegronde redenen om aan te nemen dat een crypto integratie op X ook daadwerkelijk op de planning staat. Musk zegt daarnaast dat hij “bijna geen tijd heeft” om aan crypto te denken. De miljardair staat echter bekend als een onvoorspelbaar en spontaan figuur. Het idee is daarom nog zeker niet van tafel te vegen.

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment