Crypto kan groeien tot $7,5 biljoen in 2025 volgens vermogensbeheerder

Stefan de Graaf


Sinds afgelopen september heeft bitcoin (BTC) een enorme stijging van bijna 200% ingezet, wat zelfs heeft geresulteerd in een nieuw prijsrecord. Bovendien was dit een enorme boost voor de marktwaarde van alle cryptocurrencies bij elkaar. Maar volgens de traditionele vermogensbeheerder Bernstein is het nog niet gedaan met de stijgingen.


🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto

Crypto bullmarkt voor komende twee jaar?

Volgens The Block schreef Bernstein op donderdag in een brief aan klanten dat de totale marktwaarde van cryptocurrencies tegen 2025 kan zijn gestegen tot 7,5 biljoen Amerikaanse dollar. Bitcoin zou dan 3 biljoen dollar waard zijn – meer dan het dubbele van de 1,39 biljoen dollar van nu. Ethereum is momenteel 460 miljard dollar waard, en zou tegen die tijd zijn gegroeid tot 1,8 biljoen dollar. Verder zouden ‘vooraanstaande blockchains’ tegen die tijd zijn gegroeid tot in totaal 1,4 biljoen dollar.

Ook denken Bernsteins analisten dat blockchain-gaming de meest populaire toepassing voor consumenten zal zijn. De Amerikaanse broker Robinhood zou ook nog flink gaan profiteren van het positieve sentiment. De koers zou nog met 80% kunnen stijgen, waarna het aandeel op 30 Amerikaanse dollar zou staan.

Inmiddels is dit bedrijf namelijk ook beursgenoteerd, en sinds eind vorig jaar is het handelsplatform ook beschikbaar in Europa. Althans, je kunt erop handelen in cryptocurrencies. Aandelen kopen gaat op het moment niet. De vermogensbeheerder verwacht een ‘monsterlijk grote crypto-cyclus voor 2024 en 2025’, en Robinhood zou hierdoor zijn crypto-omzet kunnen vermenigvuldigen met een factor 9.

Bernstein positief over crypto

Bernstein is één van de weinige traditionele vermogensbeheerders die al langere tijd erg positief is over de crypto-industrie. Zo noemde het bitcoin afgelopen november een ‘historische kans’ – iets wat het vooralsnog goed in de gaten had, afgaande op de huidige koers.

Al in 2018 prees het bedrijf de crypto-sector, die op dat moment nog vaak werd vergeleken met een bubbel. Maar Bernstein was ervan overtuigd dat de sector niet als sneeuw voor de zon ging verdwijnen. Vooralsnog heeft de markt met een totale waarde van 2,6 biljoen dollar niet zoveel te klagen.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment